Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj. [ Mina ]

22. 03. 2017. 13:18 >> 12:53
10

KRENULI U PG

Protestom u Nikšiću podržali majke

Protestnom šetnjom i blokadom saobraćaja od 15-ak minuta na kružnom toku u blizini autobuske stanice u Nikšiću, grupa građna je iskazala prodršku majkama sa troje i više djece koje protestuju ispred crnogorskog parlamenta.

 

Kolona u kojoj su bile majke, krenula je od poslovnog centra Sindčel, glavnom gradskom ulicom, uz pištaljke i povike protiv lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, do skvera, a potom su se razišli.

Grupa majki je nakon toga organizovano krenula autobusom za Podgoricu gdje će se pridružiti korisnicama naknada koje protestuju ispred Skupštine.

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece 21 dan protestuju ispred parlamenta zbog smanjenja primanja, a dio njih devet dana štrajkuje glađu.

Izmjenama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti majkama su naknade smanjene sa 336 na 264 eura, odnosno sa 192 na 144 eura. 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније