Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

30. 03. 2017. 23:50 >> 23:23

SEDMODNEVNA KAMPANJA

Nedjelja zdravlja od 1. aprila

Obilježavanjem Dana borbe protiv alkoholizma, 1. aprila, počeće Nedjelja zdravlja u Crnoj Gori.

Sedmodnevna kampanja sadrži više aktivnosti koje će biti realizovane sa ciljem podizanja svijesti građana i građanki, ali i nadležnih institucija i donosioca odluka, o tematskim oblastima kampanje a to su: alkoholizam, reproduktivna prava i zdravlje, prava i dužnosti pacijenata i očuvanje mentalnog zdravlja.

“Tokom  nedjelje zdravlja biće postavljeni info štandovi u okviru Doma zdravlja u Podgorici kao i u okviru Kliničkog centra Crne Gore. Kroz info štandove građani će moći da se informišu o svim temama kojima se kampanja bavi kao i da se posavjetuju sa vršnjačkim edukatorima o alkoholizmu, prepoznavanju depresije kao i zaštite prava pacijenata”, navodi se u saopštenju.

Tokom prvih sedam dana aprila organozovaće predavanja u više gradova u Crnoj Gori na temu alkoholizma i reproduktivnog zdravlja, besplatno pravno savjetovanje za pacijente, besplatno savjetovanje sa psihoterapeutom i mnoge druge aktivnosti. Detaljan plan i pregled aktivnosti nedjelje zdravlja mogu se pratiti putem portala www.zdravlje.co.me

“Kampanja će se zatvoriti 7. aprila, na Dan zdravlja kada će fokus aktivnosti biti kao i u svijetu – „Pričajmo o depresiji“. Kroz rad na terenu građani će moći da se savjetuju sa edukatorima dok će putem portala o zdravlju svakodnevno biti objavljivani članci eksperata u ovoj oblasti. Značajan fokus kampanje biće usmjeren i na promociju prve pomoći gdje će se kroz saradnju sa Crvenim krstom organizovati javni čas prve pomoći”, navodi se u saopštenju.

Za sve koji ne uspiju da posjete aktivnosti u okviru Nedjelje zdravlja, CAZAS će imati i svoj štand na Festivalu zdravlja u TC Delta 8. i 9. aprila.

Nedjelja zdravlja organizuje se okviru projekta HealthUP koji sprovode CAZAS, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica i Udruženje Roditelji, a podržava Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније