Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

06. 04. 2017. 16:59 >> 16:34

SINDIKAT MEDIJA

Ispitati da li je Bulatović ugrožena

Sindikat medija Crne Gore izražava zabrinutost zbog novog slučaja napada na novinare i ponovo ukazuje na opasnost koja prijeti crnogorskim novinarima samo zbog posla koji se bave.

 

Ovog puta je, saopštili su iz Sindikata, meta prijetnji bila novinarka iz Kolašina Zorica Bulatović.

"Povodom tvrdnji koleginice Bulatović da joj je prijećeno i da se osjeća nebezbjedno, SMCG apeluje na nadležne organe da ispitaju slučaj i utvrde da li je Bulatović i u kojoj mjeri ugrožena, te da u skladu sa tim preuzmu odgovarajuće mjere. Podsjećamo da je koleginica Bulatović i ranije bila meta napada te da još nije istražen slučaj od prije dvije godine kada joj je demolirano auto u dvorištu porodične kuće", navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata su pozvali sve nosioce funkcija, aktuelne i bivše, da odmjeravaju svoje riječi, da ne ugrožavaju novinare, a da, ukoliko nijesu saglasni sa onim što se piše o njima, zadovoljenje traže kroz Kodeksom novinara i zakonima utvrđene načine.

"Novinari i novinarke ne smiju „debelo da plaćaju“ samo zbog toga što su novinari i toj praksi se mora stati na kraj.  SMCG apeluje i na sve zaposlene u medijima da nam prijavljuju slične slučajeve direktno ili preko sajta www.safejournalists.net  koji predstavlja bazu napada na novinare i dio je regionalnog projekta Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zastupanje slobode medija i bezbjednosti novinara", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније