Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 05. 2017. 20:14 >> 19:48
1

NA PUTEVIMA

Radikalnije kontrole zbog nezgoda

Broj saobraćajnin nezgoda u Crnoj Gori raste, što brine Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje najavljuje još radikalnije kontrole na drumovima.

 

Saobraćajne nezgode razlog su i sve većeg obima posla bolnica u Crnoj Gori , a sve su to razlozi zbog kojih su izmedju ostalog u Vladi i krenuli sa gradjom auto-puta, koji će, nadaju se znatno smanjiti broj saobraćajnih nezgoda u Crnoj Gori.

O ugrozenosti u saobraćaju svjedoče i podaci.

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić kazao je da prošle godine registrovano 5.229 saobraćajnih nezgoda, što je 5,8 procenata više nego u 2015 godini.

"Nažalost ovaj trend se nastavlja i u 2017. godini", naveo je on.

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović rekao je da podaci Instituta za javno zdravlje pokazuju da je u 2015. godini, udio povreda kao posljedica saobraćajnog traumatizma u odnosu na sve liječenje od povreda u opštim bolnicama u Crnoj Gori 31,56 odsto.

"Najviše povrijeđenih je sa 18 godina", naveo je Hrapović.

Statistika je surova i u svijetu. Godišnje, u saobraćajnim nezgodama, život izgubi preko milion ljudi, a povrede u saobraćaju su deveti uzrok smrti.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније