Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

26. 07. 2017. 10:43 >> 10:33
13

ČOBELJIĆ SAOPŠTIO

"Iz stroja izbačeno 30 vojnika"

Predsjednik Sindikata odbrane Vojske Crne Gore, Nenad Čobeljić, saopštio je da je prekinuta profesionalna vojna služba za 30 vojnika po ugovoru, te da je riječ o uglavnom mladim ljudima koji su prije deset mjeseci stali u stroj.

 

Čobeljić je rekao da je "terorističkim aktivima 80602-5477/17 od 17. i 18. jula 30 vojnika Vojske Crne Gore izbačeno je iz stroja".

"Prekida im se profesionalna vojna služba", saopštio je Čobeljić.

On je saopštio da je Vojska Crne Gore "ovih dana pretepjela značajne gubitke u živoj sili", jer je iz stroja izbačeno 30 vojnika po ugovoru".

"Većina mladi ljudi, koji su tek prije deset mjeseci stali u stroj, niko ne zna šta se desilo, iznenađenje je strategijskog karaktera, oficirski i podoficirski komandni kadar je zanijemio. Šta će biti sjutra, ko su nevidljivi teroristi koji nam desetkuju Vojsku bez ispaljenog metka, kontuzuju sistem komandovanja, ko je sljedeći pitaju se? Nevjerica, strah, neizvjesnost, nepovjerenje, zbunjenost danas opisuje stanje u Vojsci Crne Gore", saopštio je Čobeljić.

Saopštio je da niko nije preuzeo odgovornost za ovaj, kako je ocijenio, teroristički akt.

"Pozivam ih da to urade. Ovakav oblik terorizma nije zapamćen u dosadašnjoj praksi. Nije žrtvama ovog akta pomogla ni vrhunska osposobljenost, ni riješenost da svoju mladost posvete Crnoj Gori i njenoj bezbjednosti i slobodi rizikujući pri tome i svoje živote, ni izuzetne ocjene osposobljenosti, ni trud njihovih komandira i komandanata da ih sačuvaju, ni njihov patriotizam, požrtvovanost, vojnička čast. Ovi vojnici i njihove starješine nijesu osposobljavani da se suprostave činu terorizma koji ih žive sahranjuje", rekao je Čobeljić.

Smatra da je riječ o problemu "koji zahtijeva hitnu sjednicu, žestok i smišljen odgovor Savjeta za odbranu i bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva, a po potrebi i naših NATO saveznika".

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније