Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 08. 2017. 08:26 >> 19:22
14

POŽARI U BARU

Spašene kuće, situacija pod kontrolom

Bar se i dalje bori sa velikim požarima. Kuće u naselju Šušanj su nadljudskim naporima vatrogasaca i vosjke, spašene od stihije. Međutim, novi požar zahvatio je Čanj, gdje u gašenju pomažu i avioni MUP-a.

Prilog Nemanje Živaljevića, TVCG

Reporter TVCG sa terena je javio da su iz Direktorata za vanredne situacije kazali su da je situacija pod kontrolom.

“U Čanju se vrši raspored snaga, mobilisan je dio ljudstva da brani kuće koje se nalaze u neposrednoj blizini šume, dvije tačke koje su bile urgentne pokrivene su. Situacija je mnogo bolja nego što se činilo u prvom momentu”, kazao je načelnik Službe zaštite Velizar Čađenović za TVCG.

Prioritet je i dalje Šušanj, gdje su pojedine kuće ugrožene. Ekipe neće napuštati taj dio terena dok požar ne bude u potpunosti ugašen.

Predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić rekao je da je noć bila veoma teška. „Šušanj je bio u opasnosti, velikim naporom svih uspjeli su da zaustave stihiju. Sve službe su bile uključene. Trenutno je u Šušanju aktivan požar prema groblju. Preko Kufina je stigla vatra u Čanj.

Angažovano je ljudstvo iz drugih crnogorskih opština. Nadamo se da ćemo ovaj požar držati pod kontrolom. Mještani kažu da ima eksplozivnih sredstava, pa je zbog toga potreban dodatan oprez”, kazao je Srzentić. On se zahvalio svima koji ovih dana čine veliki napor da situaciju drže pod kontrolom, s obzirom na to da je na području opštine aktivno više požara.

Ništa od hrvatskih kanadera

Deset vatrogasnih jedinica će biti angažovano na gašenju požara u Čanju, a dva aviona MUP-a koji su jutros gasili požar u Šušanju, biće preusmjereni na Čanj. Očekuje se da će u toku dana stići i treći avion MUP-a.

“Hrvatska nije u mogućnosti da pošalje kanadere”, saopštili su iz Direktorata za vanredne situacije.

Iz Direktorata za vanredne situacije je apelovano na mještane Čanja da pokose svoje livade, kako bi smanjili mogućnost širenja vatre.

Poljak uhapšen

Poljaka Šidla Davida Zbignjeva, koji je, nakon što se izgubio i vatrom pokušao da signalizira gdje se nalazi, izazvao veliki požar na brdu iznad Šušanja, spasili su kasno sinoć barski lovci Vesko Dabović, Mijo Adrović, Dragan i Niko Talić. 

Državljanin Poljske uhapšen je jutros zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Kako saznaje TVCG određen mu je pritvor od 72 sata.

Prilog: Vesna Šoškić

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније