Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

04. 09. 2017. 16:44 >> 16:15

MINISTARSTVO PROSVJETE

Svečano obilježen početak školske godine

U Crnoj Gori je danas svečano obilježen početak školske godine, a Ministarstvo prosvjete, kako su poručili, ulaže velike napore da obezbijedi bolje uslove za rad u svim obrazovnim ustanovama.

Iz tog resora su saopštili da danas u školske klupe ulazi više od 7.380 prvaka.

"Ukupan broj učenika u više od 200 osnovnih i srednjih škola je oko 68.080 u osnovnim školama i 27.655 u srednjim", precizirali su iz Ministarstva.

Đake jedne od škola sa najdužom obrazovno-vaspitnom tradicijom u Crnoj Gori – Osnovnoj Školi (OŠ) "Njegoš" na Cetinju pozdravili su direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Arijana Nikolić-Vučinić, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović, direktorica Škole Novka Milošević, kao i učenici starijih razreda.

Nikolić-Vučinić je rekla đacima da će institucije sistema obrazovanja, nastavnici i roditelji bez sumnje učiniti da im boravak u školi ne predstavlja obavezu, već zadovoljstvo.

"Da vam škola donosi radost, nova prijateljstva, sticanje trajnih i upotrebljivih znanja kao i radnih navika, jer vi ste budućnost Crne Gore. Stoga, želim svim učenicima u Crnoj Gori, a naročito prvacima, srećan početak ove školske godine", poručila je Nikolić–Vučinić.

Kako je rekla, Ministarstvo prosvjete ulaže velike napore da obezbijedi bolje uslove za rad u svim obrazovnim ustanovama.

Nikolić–Vučinić je, kako se navodi, izrazila zadovoljstvo što će đaci ove škole koja je sanirana kroz program "Energetska efikasnost u javnim zgradama" u mnogo ljepšim uslovima početi školsku godinu.

Bogdanović se, kako je rekao, nada da će narednih devet godina učenicima donijeti radost, zanimljive sadržaje i odlične rezultate.

"Godine koje su pred vama u budućnosti ćete pamtiti po lijepim događajima, sticanju velikih prijateljstava i znanja koje će uvijek predstavljati najveće bogatstvo", naveo je Bogdanović.

Kako je rekao, OŠ "Njegoš" danas je mnogo više od obrazovne institucije.

"Ona je Luča crnogorske prosvijećenosti i ponos Cetinja čija duga tradicija jasno govori o njenom značaju u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Zato želim da svaki učenik bude ponosan što je dio ove školske ustanove", poručio je Bogdanović.

Milošević je poželjela prvacima da u ovom, za njih najuzbudljivijem trenutku, budu junaci i prihvate nove obaveze u čijem ispunjavanju će imati svesrdnu pomoć učiteljica i vaspitačica.

"Svi ćemo se truditi da se u školi osjećate prijatno, da pored obrazovanja steknete puno novih drugara i najljepša prijateljstva, da vam bude zabavno, da razvijete sve vaše potencijale, nižete uspjehe i postavite kvalitetne temelje za znanje i vještine koje ćete graditi do kraja života", saopštila je Milošević.

Ona je dodala da ova generacija počinje školovanje u znatno boljim uslovima.

"Donacijom Vlade Japana prije dvije godine saniran je sanitarni čvor, dok je u prošloj godini kroz program "Energetska efikasnost u javnim zgradama" sređena krovna konstrukcija, hidro i termo izolacija, osvjetljenje i sistem za grijanje, a u planu je i uređenje školskog dvorišta, sanacija školske sale i pratećih prostorija, kao i zamjena školskog inventara", rekla je Milošević.

Kako se navodi u saopštenju, i đaci starijih razreda poželjeli su prvacima dobrodošlicu putem svečanog programa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније