Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

22. 09. 2017. 08:19 >> 07:49
2

ZA SIGURAN ŽIVOT

Danas protest u Kotoru

Kako bi skrenuli pažnju vlasti na bezbjednosnu situaciju u Kotoru, grupa građana tog grada će danas u 11.55 u Starom gradu na Trgu od oružja, ispred Stuba srama, organizovati građanski protest "Pravo na miran i siguran život u Kotoru".

Ovim protestom, grupa kotorana navodi da želi da skrene pažnju vlasti na svim nivoima na, kako su kazali, katastrofalnu bezbjednosnu situaciju u gradu.

"Kotorski građani/ke postali su topovsko meso u eskalaciji nasilja na koje država već godinama nije u stanju da pruži adekvatan odgovor. Naprotiv, ciničnim izjavama o 'povoljnoj bezbjednosnoj situaciji' u momentu kada je na brutalan način ugašen još jedan mladi život, vrijeđa se naš osjećaj ugroženosti i straha za elementarnu sigurnost u Kotoru, i tuga i spomen na stradale, bez obzira na to kako ih premijer kvalifikovao. Ako zaista 'država zna kako', kao što je nedavno naglasio, onda ona ili ne može ili neće da se obračuna sa nasilnicima i ubicama koji ostaju neprocesuirani i slobodni. Sa tim se kao građani/ke ovoga grada ne možemo i nećemo pomiriti", navodi se u saopštenju.

Grupa kotorana navodi da ne pristaje na strah i normalizaciju nasilja koja se, kako navode, politikom nekažnjivosti zločina sprovodi već dugi niz godina.

"Tražimo pravdu za ubijene, sigurnost za građane/ke Kotora i odgovornost nadležnih za situaciju koja je daleko od 'povoljne' i koja nas sve direktno ugrožava", zaključluje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније