Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 02. 2013. 14:12 >> 14:11

ŠTRAJK U ZIKSU

GA očekuje brzu reakciju institucija

Štrajk glađu zatvorenika u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, zbog neusvajanja zakona o amnestiji, mogao je da bude izbjegnut, da su nadležne institucije reagovale efikasno, smatraju u Građanskoj alijansi.

Koordinator programa ljudskih prava GA, Milan Radović, kazao je da je toj organizaciji rukovodstvo ZIKS-a potvrdilo da veliki broj zatvorenika štrajkuje.

Radović je ocijenio, da je i sporo reagovanje nadležnih institucija dovelo je do eskaliranja tog problema.

“Prva stvar je nepostojanje dijaloga. Osuđenici su još prije pola godine dostavili Inicijativu, a od tada ih niko od nadležnih nije obavijestio o tome. To ukazuje da su institucije sporo reagovale u rješavanju tog problema”, rekao je Radović agenciji MINA.

On je kazao da su i glasine o zloupotrebmaa prilikom davanja pomilovanja, dovele do rasta nepovjerenja zatvorenika i eskaliranja problema.

U GA podržavaju donošenje zakona o amnestiji, i smatraju da bi njegovo usvajanje dalo rezultate kada je u pitanju rasterećivanje prenatrpanih zatvora, a to bi dovelo i do kvalitetnijih uslova.

“Očekujemo brzu reakciju, koja bi dovela do prekida štrajka i rješavanja ovog pitanja na kvalitetan način”, kazao je Radović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније