Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

08. 10. 2017. 12:31 >> 15:17
36

MIHAILO POZIVA VLADU

Povedite računa o CPC

Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) bili su jutros ispred Crkve svetog Đorđa u spomen parku Kruševac u Podgorici, dok su se unutar crkve nalazili pripadnici Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Pripadnici obije crkve obavljali su vjersku službu, dok su između njih stajali policajci. Sve je proteklo bez incidenata.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su Televiziji Crne Gore saopštili da o ovom događaju ne žele da daju izjave za medije, jer je riječ o uobičajenoj službi u crkvi.

Mitropolit CPC Mihailo je poručio da od Vlade traže da povedu računa od CPC.

"Obraćam se Vladi Crne Gore, obraćam se Skupštini Crne Gore, da jednom povedu računa o CPC. Da mi ne rješavamo pitanje crkve, nego neka oni rješavaju pitanje imovine, a CPC je riješila svoj posao. Ona će je ovdje nalaziti pa makar bio i jedan Crnogorac", poručio je Mihailo.

 

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније