Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović, TVCG

17. 10. 2017. 20:19 >> 21:22
5

SAVJET RTCG

MSS da ispita pokušaj diskreditacije RTCG

RTCG neće istupiti iz Medijskog savjeta za samoregulaciju prije nego što se unutar tog tijela ispita pokušaj diskreditacije Javnog servisa od strane Televizije PinkM, zaključeno je na sjednici Savjeta. Javni servis je u prvoj polovini godine poslovao pozitivno, ali su prihodi od marketinga gotovo upola manji u odnosu na prošlu godinu. Usvojeni su izvještaji o ostvarenju programske orijentacije za prvih 6 mjeseci radija, televizije i portala.

 

Javni servis ostaje u Medijskom savjetu za samoregulaciju dok se ne ispita šta je to tijelo preduzelo povodom kršenja profesionalnih standarda od strane Tv PinkM, odluka je Savjeta RTCG. Član Savjeta Goran Đurović pokrenuo je pitanje napuštanja tog samoregulatornog tijela koje nije u stanju, kako kaže, da kontroliše svoje članove.

"Mislim da RTCG treba da ima jasan odnos prema onome što je kampanja, ne napad već organizovana kampanja, koja ima jasan cilj da instituciju Javnog servisa degradira", kazao je Đurović.

"Iako sam nezadovoljan načinom rada tog tijela, svakako sam protiv da izađemo iz tog tijela", rekao je član Savjeta Milan Radović.

"Ne bi se trebalo povlačiti, čuvamo dostojanstvo ali se samoizolujemo", kazao je Perko Vukotić. Savjet je usvojio izvještaje o ostvarivanju programske orijentacije radija, televizije i portala.

Članovi Savjeta saglasili su se da im se predstave rezultati istraživanje akreditovanih agencija o gledanosti i povjerenju u Javni servis.

"Program TV je raznovrsniji i zanimljiviji nego u prethodnom periodu", ocijenio je Vukotić. 

"Informativa ima stabilan trend, moramo se okrenuti kulturi i obrazovanju, naučnom programu i sadržajima koji su zanemareni", kaže Đurović.

"To treba ozbiljno da se razmotri, ne treba pristupati da imamo istraživanje javnog mnjenja da smo drugi po povjerenju, a gleda nas od ukupnog broja 2 posto gledalaca u prime time", kazao je Radović.

"Toliki pad gledanosti ne može uzrokovati porast povjerenja", smatra Mimo Drašković.

"Ne bi bilo iznenađenje da bude pada jer se stvara atmosfera da je Javni servis nakaradan, nikakav, onakav da ne bježimo od te činjenice takođe. Svoj mandat vezujem za podatke o povjerenju, povjerenje ne ide bez gledanosti tu sam saglasan, ali povjerenje je primaran parametar kojim treba da se bavimo", kazao je direktor TVCG Vladan Mićunović.

Javni servis poslovao je pozitivno u prvoj polovini godine, ali zabrinjava što je prihod od marketinga upola manji u odnosu na prošlu godinu. Konkurs festivala Montevizija, na kojem će biti izabrana pjesma koja će nas predstavljati na Eurosongu, biće objavljen prvog novembra.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније