Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

13. 11. 2017. 10:50 >> 10:19

HUMANITARNA AKCIJA

BP: Sakupljaju staru odjeću za najugroženije

Humanitarna akcija Ne bacaj stare stvari, doniraj ugroženim porodicama se organizuje i ove godine u Bijelom Polju.

 

Poslije uspješne prošlogodišnje akcije I ove godine NVO "Multimedijal Montenegro" iz Bijelog Polja u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Bijelo Polje organizuje humanitarnu akciju sakupljanja korištene muške, ženske i dječije zimske obuće i odjeće.

"Svrha ove humanitarne akcije je da sakupimo što više obuće i odjeće koju na raspolaganje dajemo Centru za socijalni rad koji će istu podijeliti ugroženim porodicama na teritoriji opštine Bijelo Polje", navodi se u saopštenju NVO "Multimedijal Montenegro".

Oni su pozvali sve građane, koji imaju mogućnost da odvoje zimsku graderobu koju ne koriste da je donesu u "Imperijal shopping centar" 18-19. novembra, gdje će biti postavljen pult za sakupljanje.

"Molimo sve zainteresovane građane da donesu što više dječije zimske garderobe, jakne, džemere, skafandere, nepromočivu obuću", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik ove NVO Željko Đukić.

Organizatori su pozvali i državne i opštinske službenike da se uključe u akciju i doniraju zimsku garderobu koju ne koriste.

"Očekujemo da će društveno odgovorne privatne firme i njihovi zaposleni prepoznati značaj ove humanitarne akcije te da će donirati garderobu. Zima je dugačka, hladna posebno u bijelopoljskim seoskim područjima. Znamo da je veliki broj korisnika socijalne pomoći i dječijeg dodatka koji su u nezavidnoj materijalnoj situaciji. Želimo da tim porodicama i olakšamo zimu da njih i njihovu djecu barem garederobom opremimo za zimu", naveo je Đukić.

On je podsjetio da je prošle godine akcija protekla u najboljem redu jer su Bjelopoljci pokazali svoju humanu stranu.

"Uključio se veliki broj građana, privrednih subjekta, političkih partija, sportista, NVO kolega te je sakupljeno 850 komada zimske obuće i odjeće za muškarce žene i djecu. Sakupljena korišćena obuća i odjeća je data na raspolaganje Centru za socijalni rad Opštine Bijelo Polje koja je dalje raspodjeljena za 67 porodica odnosno 131 korisnika socijalnih davanja. Ove godine očekujemo da će akcija proteći na istom ako ne i na boljem nivou te očekujemo da će se uključiti veći broj građana i da u krajnjem pomognemo još većem broju sugrađana koji su u lošoj materijalnoj situaciji", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније