Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 11. 2017. 13:36 >> 13:05

HRA

Sjednica sudija da bude otvorena za javnost

Nevladina organizacija Akcija za ljudska prava (HRA) zatražila je od Ustavnog suda da sjutrašnju sjednicu svih sudija, na kojoj će biti raspravljano o ustavnoj žalbi zbog nedjelotvorne istrage pokušaja ubistva novinara Tufika Softića, otvori za javnost.

Ustavnu žalbu, u ime Softića, 1. januara prošle godine je podnio advokat Dalibor Tomović u saradnji sa HRA i Media Legal Defence Initiative iz Londona.

Iz HRA su istakli da prema Poslovniku, Ustavni sud raspravlja u dijelu sjednice koji može biti otvoren za javnost, dok se glasa u nejavnom djelu sjednice.

"Imajući u vidu da prethodno na sjednici vijeća nije postignuta saglasnost o predlogu sudije izvjestioca da se usvoji ustavna žalba, očekujemo da se sjutra u Ustavnom sudu odvija argumentovana rasprava od velikog značaja za javnost i smatramo da nema opravdanih razloga da se ona krije od javnosti", poručili su iz HRA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније