Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

04. 12. 2017. 08:16 >> 10:08
1

HRAPOVIĆ NAJAVIO

Sa specijalizacije se vraća 50 ljekara

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović, kazao je da je cilj resora na čijem je čelu podizanje standarda zaposlenih u zdravstvenom sistemu, i kvaliteta zdravstvene zaštite građana Crne Gore. Najavio je da će se naredne godine, sa specijalizacija, u KCCG vratiti 50 ljekara.

 

Hrapović je, gostujući u Jutarnjem programu na Televiziji Crne Gore, rekao da se takvi planovi sprovode na sistematičan način. Da bi se, kako je rekao, došlo do tog načina, morala se uraditi detalja analiza zdravstvenog sistema, koja je pokazala nedostatke.

"Opremanje zdravsvenih ustanova najsavremenijom medicinskom opremom je u toku. Kad kažem to, skenirali smo što je to nedostajuće kad je u pitanju oprema", rekao je Hrapović, navodeći da im je želja da se poboljšaju tehničko-tehnološki uslovi, ali i dobijanje savremene dijagnostike.

Hrapović je rekao i da se nada boljem rejtingu u ovogodišnjem izvještaju Evropskog zdravstvenog indeksa.

Kad je riječ o centru za autizam, Hrapović je rekao da je srećan što je konačno riješi problem koji se odnosio na prostorne kapacitete.

Ministar tvrdi da je snabdjevenost apoteka ljekovima u Crnoj Gori redovna.

"Mi smo opet umrežili privatne apoteke u zdravstveni sistem, cilj nam je da poboljšamo dostupnost i snabdjevenost ljekovima građana u Crnoj Gori i uspjeli smo u tome", smatra Hrapović.

 

Govoreći o kontroli propisivanja antibiotika, Hrapović je rekao da su ovoj godini potrošnju u Kliničkom centru Crne Goresmanjili za 30 odsto.

Kontroliše se, rekao je, i propisivanje upisivanja sa primarnog na sekundarni i tercijalni nivo, odnosno prema ljekarima specijalistima.

Hrapović je rekao da su trenutno na specijalizaciji 184 ljekara, te da će se 2018. godine vratiti 50 doktora specijalista, što će značajno popraviti kvalitet zdravstvene zaštite.

"2019. godine vraća nam se sa specijalizacije još 45 ljekara", rekao je Hrapović.

Komentarišući problem s vakcinacijom MMR-om, Hrapović je rekao da "jak antivakcinacijski lobi čini sve da pošalje poruku roditeljima da ne vakcinišu djecu".

"Moja poruka je sa ovog mjesta da roditelji poslušaju ljekare, da vakcinišu djecu i zaštite je ih mogućih oboljenja, jer bi moglo biti kasno", rekao je Hrapović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније