Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

27. 12. 2017. 11:37 >> 07:58
35

PROTEST ISPRED PARLAMENTA

Nećete vratiti mrak na RTCG

Grupa nevladinih organizacija, organizovala je performans ispred parlamenta, pod motom "Nezavisni Javni servis i tačka". Sa protesta je apelovano na vlast da zaustave smjene u Savjetu RTCG, jer kako su kazali na taj način se zaustavljaju EU integracije Crne Gore.

Performans ispred parlamenta organizuju Centar za građansko obrazovanje (CGO), Centar za istraživanje i monitoring (CEMI), Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), Institut Alternativa (IA) i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), a u znak protesta protiv napada i pritisaka na nezavisnost RTCG.

Radoš Mušović u ime organizatora poručio je da transformacija RTCG nije završena niti će biti zaustavljena.

“Javni servis pripada svima nama, zaslužujemo da svaki naš euro koji je otišao u RTCG, znamo da je otišao u nezavisni Javni servis”, naveo je Mušović.

On je kazao i da neće dozvoliti da ovo bude korak ka gušenju EU integracija i dodao da se skidaju lanci sa RTCG.

“Nećemo biti utišani, pamtimo mrak u kom smo bili i taj mrak se neće vratiti, zbog Crne Gore kojoj pripada EU budućnost”, poručio je Mušović.

On je kazao i da će nastaviti da se bore za slobodne medije i pozvao prisutne da simbolično skinu lance sa Javnog servisa.  „Ružičasti svijet nije onaj u kome mi živimo danas“, poručio je Mušović.

Direktorica CRVNO-a Ana Novaković kazala je da je smjenom Gorana Đurovića sa mjesta člana Savjeta RTCG Administrativni odbor pokazao da je sredstvo DPS-a koje se tako obračunava sa neistomišljenicima.

Stevo Muk iz Instituta alternative apelovao je na DPS da ovaj proces zaustavi.

“I da sačuvamo nezavisnost RTCG-a. Apelujemo na druge stranke u vladajućoj koaliciji da pomognu da se ovo zaustavi”, kazao je Muk.

On je saopštio i da ono što čuju iz diplomatskih krugova ukazuje na to da ovakvim odnosom prema RTCG, DPS i vladajuća koalicija rizikuju da zaustave proces EU integracija.

Prilog Marije Radulović, TVCG:

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније