Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 01. 2018. 15:10 >> 14:37

BIJELO POLJE

Naplata parkinga i na aparatima

Bjelopoljski „Parking servis“ tokom tri godine od osnivanja potvrdio je opravdanost postojanja. Za to vrijeme servis je u kontinuitetu podizao kvalitet svojih usluga koji su sada na zavidnom nivou, kazao je za Radio Crne Gore, direktor preduzeća, Ismar Ćorović.

 

Nakon izgradnje garaže na tri nivoa, sa 149 mjesta i 317 parking mjesta u različitim gradskim zonama , te nabavci „pauka“, ovo najmlađe bjelopoljsko preduzeće nabavilo je i aparate za automatsku naplatu.

Riječ je o pet uređaja koji će biti postavljeni na pet različitih lokacija, tako da će vozačima, koji koriste obilježena parking mjesta, biti lako dostupni bilo gdje da se parkiraju.

„Nabaka automata koštala je 40.000 eura, putem kredita kod Hipotekarne banke, nakon dobijanja odobrenja za kreditno zaduženje od strane osnivača preduzeća i sprovedene tenderske procedure. Aparati će moći da prihvate i vrate višak uplaćenog novca u kovanicama od 10, 20 i 50 centi te jedan, dva, pet i deset eura. Vozači će biti rasterećeniji jer neće morati da kače plaćene račune na auto niti da čekaju radnike servisa, automati će memorisati vrijeme uplate i broj njihovih tablica“, kaže Ćorović.

"Parking servis" trenutno raspolaže sa 466 mjesta a nakon postavljanja automata, radnici koji su vršili naplatu biće premješteni na druge lokacije, na kojima će biti obezbijeđeno još stotinu mjesta.

Automati na kojima su alfanumeričke tastature za unos registarskih oznaka urađene od materijala koji je otporan na vandalizam omogućuju korišćenje na više jezika.

U toku je je i izrada godišnjeg izvještaja o poslovanju preduzeća , o kojem će se lokalana Skupština uskoro izjasniti. Ćorović računa da će naići na pozitivno mišljenje odbornika što će mu omogućiti da se tokom tekuće godine još ozbiljnije posveti poslu koji mu je povjeren.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније