Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

19. 01. 2018. 12:15 >> 12:31
101

AMFILOHIJE PORUČIO

Metohija opet crnogorska, ako Bog da

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da će Metohija "ako Bog da u budućim vremenima biti dio Crne Gore".

On je to izjavio na današnjem plivanju za Časni krst, do kojeg je, inače, prvi doplivao Ivan Stamatović.

Amfilohije je saopštio da je Kosovo srce i Crne Gore, navodeći da će Metohija, kako je kazao, ako Bog da u budućim vremenima biti dio Crne Gore, kao što je bila u prošlosti.

"Pripadaće ako Bog da u budućim vremena, bez obzira na one koji su izdali Metohiju i kralja Nikolu, gospodara Crne Gore. Ne može se na izdaji kralja Nikole graditi budućnost Crne Gore. To treba da znaju i oni koji sada vladaju, koji će vladati i u budućim vremenima", rekao je Amfilohije.

Ocijenio je i da su se Dukljani Montenegrini, a ne Crnogorci, odrekli nasljeđa Kralja Nikole. 

Inače, za krst je s "mišićima" danas plivao i Ivanov osmogodišnji sin Sava, kao i Nikolina Aćimić, koja je bila jedina ženska učesnica tradicionalnog plivanja na Bogojavljanje.

Mitropolit Amfilohije kazao je da su uz Ivana, pobjednici i Sava, kao najmlađi učesnik, i Nikolina, kao jedina djevojka koja je zaplivala u hladnoj Morači.

Stamatović je rekao da se prelijepo osjeća nakon pobjede, te da mu je ovo šesti put da pliva za Časni krst.

"Bilo je hadno, ali smo izdržali. Duša je topla", istakao je Ivan.

Plivanju za krst na ušću Ribnice u Moraču, na popularnim Skalinama, prisustvovao je veliki broj građana.

Učesnici su, neposredno pred početak, pjevali pjesme o Kosovu, a jedan od sveštenika pozvao je prisutne da se pomole za nedavno ubijenog Olivera Ivanovića.

Bogojavljanskom plivanju prethodila arhijerejska liturgija, koju u podgoričkom Hramu služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари101

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније