Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

22. 02. 2018. 14:40 >> 14:48

PEJOVIĆ PORUČIO

Uspješni u borbi sa požarima

Crna Gora je pokazala da ima kapacitete da se bori sa velikim brojem požara, a svoj sistem zaštite i spašavanja nastaviće da unapređuje kroz saradnju sa respektabilnim partnerima iz regiona, poručeno je tokom prvog dana Regionalne konferencije o prevenciji i pripremljenosti na šumske požare i o naučenim lekcijama nakon požarne sezone 2017.

Državni sekretar Dragan Pejanović istakao je da Vlada Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova,  u  kontinuitetu,  sprovode  aktivnosti kako bi izgradili kvalitetan i efikasan sistem zaštite i spašavanja.

Državni sekretar Pejanović dodao je da je Crna Gora od 2014. godine članica Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije, a od 5. juna prošle godine i članica NATO saveza, što potvrđuje da je kredibilan partner međunarodne zajednice, čije standarde zadovoljava i kojih se pridržava.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić podsjetio je da požari, poplave, zemljotresi i druge elementarne nepogode ne poznaju granice, te da je, stoga, neophodna dobra regionalna saradnja kroz koju se cijeli region čini sigurnijim i otpornijim na katastrofe.

Dragan Lozančić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske zahvalio je timu iz Crne Gore na organizaciji ove konferencije i izrazio očekivanje da će se ovim doprinijeti uzajamnom razumijevanju nivoa prijetnje od požara, kao i razmjeni informacija i iskustava.

Konferencija koja će se nastaviti i sjutra, organizovana je u okviru Inicijative za pripremljenost i prevenciju katastrofa u jugoistočnoj Evropi (DPPI SEE) i u saradnji sa kolegama iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske.

Pored predstavnika Crne Gore na konferenciji učestvuju i predstavnici nadležnih institucija za zaštitu i spašavanje Republike Albanije, Republike Bugarske, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Republike Makedonije, Rumunije, Republike Slovenije, Republike Srbije, Republike Italije i Evropske komisije – Generalnog direktorata za evropsku civilnu zaštitu i aktivnosti humanitarne pomoći (DG ECHO).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније