Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 07. 2013. 17:36 >> 17:44

JEDNA PRIJAVA

Radunović: Manje korupcije u zdravstvu

U prvih šest mjeseci ove godine Ministarstvu zdravlja upućena je samo jedna pritužba na postojanje korupcije, kazao je gostujući na Radiju Crne Gore ministar Miodrag Radunović.

On kaže da je prema podacima njegovog resora u zdravstvu sve korupcije, dok je nedavno istraživanje CEDEM-a  pokazalo da  je indeks percepcije korupcije u zdravstvu u 2013. porastao.

"Ipak je svima pouka i alarm sistemu da obratimo pažnju o čemu se radi i moramo da vidimo da li je korupcija  realna ili se samo ipak radi o percepciji. Za šest mjeseci ove godine samo je jedna pritužba bila upućena Ministarstvu za postojanje korupcije u zdravstvu”, kazao je Radunović.

Ministar vjeruje i da su rijetki ljekari koji, kako tvrde pojedini građani, smišljeno pacijentima odgađaju preglede kako bi od njih izvukli novac.

"Tu definitivno pacijent treba da se obrati ombudsmanu ili menadžmentu ustanove, ako neko odlaže operaciju da bi dobio novac onda je to organizovana priča koja je mimo svih etičlkih kodeksa", kazao je ministar Radunović.

Program ranog otkrivanja raka debelog crijeva kod zdravih osoba već daje rezultate, saopštio je gostujući na Radiju Crne Gore ministar Radunović.

Očni i srčani bolesnici od prvog septembra imaće bržu  zdravstvenu uslugu. Operacija katarakte, zatim koronarografija i ugradnja stenta radiće se u privatnim ustanovama sa kojima će Fond za zdravstveno osiguranje uskoro sklopiti ugovor o saradnji, najavio je Radunović.

Julijana Žugić, RCG

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније