Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

19. 03. 2018. 18:35 >> 18:43
1

DONACIJA

Dječija bolnica dobila novi mikroskop

Turistička agencija Kongres travel iz Podgorice je, povodom decenije rada, donirala Institutu za bolesti djece (IBD) savremeni mikroskop sa kamerom, softverom i kompjuterom sa pratećom opremom, vrijedan 13,5 hiljada eura.

Kako je saopšteno iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), aparat je doniran Odjeljenju za hematologiju i onkologiju IBD-a, a u pitanju je posljednja riječ elektronike.

„Mikroskop omogućava visokokvalitetno gledanje preparata, kompjuterska oprema omogućava da se preparat gleda i na ekranu, a softver da se nalazi arhiviraju i elektonskim putem pošalju u bilo koju zdravstvenu ustanovu koja ima isti softver“, precizirali su iz te zdravstvene ustanove.

Direktor Agencije Ivan Mijović je, tokom primopredaje donacije, kazao da su povodom jubileja, deset godina od osnivanja, odlučili da dio profita preusmjere za taj aparat.

„Nadam se da ovo neće biti jedina donacija, već da je ovo početak naše dalje saradnje”, rekao je Mijović.

Direktorca KCCG, Zorica Kovačević, zahvalila se Agenciji na vrijednoj donaciji i na tome što je mikroskop usmjerila za Odjeljenje za hematologiju i onkologiju.

“Hvala vam što ste dio svog desetogodišnjeg profita uložili u Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i pridružili se prijateljima IBD-a koji su svojim donacijama omogućili da do kraja ove i početkom iduće godine dobije najsavremeniju opremu, na kojoj će nam zavidjeti pojedine zdravstvene ustanove”, kazala je Kovačević.

Ona je, kako je saopšteno iz KCCG, najavila nova ulaganja u savremenu opremu za potrebe IBD-a, kao i u dalju edukaciju kadra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније