Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 03. 2018. 13:40 >> 13:43

SJEVER CG

Na početku proljeća decembarska idila

Početak proljeća u Bijelom Polju više podsjeća na decembarsku idilu nego na najlješe godišnje doba.

Bijeli pokrivač visine tridesetak centimetara otežava i usporava saobraćaj u gradu i na putevima prema mjesnim centrima, koji su za sada prohodni.

Dio gradskih ulica je neočišćen. Putevi prema udaljenijim planinskim selima su u blokadi zbog sniježnih nanosa koji na ponekim mjestima dostižu visinu od 50 centimetara.

Bez struje su povremeno mjesta u Vraneškoj dolini dok je u ostalim djelovima opštine uredno snabdijevanje električnom energijom. Čistači JKP "Lim" su na terenu I čiste puteve prema mjesnim centrima. Snijeg i dalje pada jakim intezitetom.

U mojkovačkoj opštini slična situacija. Visina snijega je kao u Bijelom Polju. Kako je za Radio Crne Gore kazao direktor komunalnog preduzeća Peđa Smolović svi putevi u opštini, ako izuzmemo pravac prema Jahovićima, su prohodni, ali, kako je najavio, i ta saobraćajnica će u naredna dva sata biti očišćena.

Smolović ističe da je sva raspoloživa mehanizacijana potpomognuta traktorima i vozama na terenu tako da su rezultati vidljivi. Preduzeće ima dovoljno rizle pa će uskoro biti posuta na dionicama gdje je to neophodno.

Za razliku od ove dvije opštine U Petnjici snijega gotovo da nema. Ulice u gradu su kopne a na okolnim brdima je oko 5 centimetara snijega.

Vukoman Kljević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније