Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 04. 2018. 07:45 >> 07:41
1

OPŠTINA ROŽAJE

U infrastrukturu i projekte uložiće 2,7 miliona

Direktor Direkcije javnih radova, Almer Kalač, razgovarao je sa rukovodstvom rožajske Opštine o projektima koji su uvršteni u programu Direkcije za ovu godinu i početku njihove realizacije. Nakon razgovora sa predsjednikom opštine Ejupom Nurkovićem i njegovim saradnicima, direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač je označio početak radova na dvije gradske ulice i izrazio zadovoljstvo početkom realizacije i nekoliko drugih projekata na ovom području u koje će biti uloženo oko 2,7 miliona eura.

"Startovali smo sa radovima na gradskim saobraćajnicama koji su ugovoreni još krajem prošle godine, ali zbog zime do sada ih nismo mogli realizovati. Nastavili smo radove na realizaciji Ćosovskog vrela, vodovoda sa kojeg će se napajati stanovništvo iz sedam sela. Isto tako, danas je zvanično u posao uveden izvođač radova koji će raditi na projektu vodosnabdijevanja mještana Radetine, koji je jako dugo stajao u fiokama zbog žalbi", kazao je Kalač, naglašavajući da kreću punim kapacitetom i na drugim projektima.

Biće nastavljeni radovi u sklopu treće faze puta prema Štedimu, kazao je Kalač.

"Za narednu godinu je planirano asfaltiranje ove dionice kao i početak radova na izgradnji žičare. Pored toga u prethodna dva dana nastavljeni su radovi na sportskom igralištu u Bukovici, a raspisano je i nekoliko tendera pa ćemo ubrzo moći da biramo izvođača za radove na lokalnim putevima i za modernizaciju gradskih saobraćajnica", najavljuje Kalač, naglašavajući da je ono za šta se naročito zalažu da se u što skorijem roku ugovore radovi za izgradnju gradske tržnice i dječjeg vrtića.

"Ti projekti se nalaze u kapitalnom budžetu za ovu godinu. Riječ je o veoma skupim investicijama koje ćemo započeti u ovoj godini, a koji će se raditi u više faza", kazao je Kalač.

On je pojasnio da će za infrastrukturu, ne računajući projekte koji su pred ugovaranjem ili za koje je raspisani tenderi, biti uloženo preko 2,7 miliona eura.

"Mi ćemo biti vrlo srećni ukoliko uspijemo u ovoj namjeri, jer smo suočeni sa problemima. Konkretan primjer je nova osnovna škola u Rožajama, čiji projekat ne možemo da započnemo sve dok se ne završi eksproprijacija zemljišta i to je nešto što nije u našoj nadležnosti a pravi nam velike probleme", kazao je Kalač.

Predsjednik Opštine, Ejup Nurković, je kazao da očekuje da će svi projekti koji su uvršteni u program Direkcije za ovu godinu biti realizovani u planiranom roku, jer se radi o kako je kazao važnim investicijama za ovu opštinu.

"Najvažniji projekat je nastavak izgradnje vodovoda u Ćosovici, koji je od kapitalnog značaja, jer se njime rješava vodosnadbijevanje za sedam MZ, te vodovod za Radetinu, kao i početak izgradnje gradskog kanalizacionog kolektora vrijednog oko devet miliona eura. Takođe od velikog značaja je i izgradnja fiskulturne sale za dvije srednje škole", zaključio je Nurković. 

Kalač i Nurković su obišli radove na započetim projektima.

Faruk Kalić, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније