Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

27. 04. 2018. 20:40 >> 20:33

REALIZOVANI BROJNI PROJEKTI

Nikšić: Budžet realno planiran

Lokalna uprava Nikšića uradila je i revitalizovala brojne infrastrukturne objekte, kao i realno isplanirala i ostvarila budžet u prošloj godini, ocijenjeno je na sjednici Skupštine.

Rukovodilac Službe predsjednika u nikšićkoj Opštini, Slobodanka Roganović, kazala je da je budžet planiran na 20,5 miliona eura i da je ostvaren sa 97,62 odsto, što jasno govori o dobrom ostvarenju zacrtanog, ali i njegovom preciznom planiranju.

”Ni prošle, kao ni 2016. godine nije bilo odluke o rebalansu budžeta, što pokazuje da je realno planiran i realizovan u skladu sa predviđenom dinamikom, kao i da nije bilo nepredviđenih okolnosti koje bi uticale na njegovu realizaciju”, rekla je Roganović.

Ona je podnijela Izvještaj o radu predsjednika opštine i organa lokalne uprave i službi za prošlu godinu i ukazala da su o svemu neophodnom obavještavali nadležne u državnim resorima, kao i da je opštinska Služba za unutrašnju reviziju redovno kontrolisala sve procedure i u okviru realizacije budžeta, kao i ono što je sprovođeno u lokalnoj upravi i javnim preduzećima.

Govoreći o urađenom na izgradnji i rekonstrukciji infrastrukture na području opštine, Roganović je navela da su završeni brojni objekti ili da je u toku njihova realizacija.

”Kada su u pitanju investicioni projekti, možemo konstatovati da je protekla godina bila izuzetna za Nikšić”, kazala je Roganović.

Na području nikšićke Opštine, kako je saopšteno, urađeni su i početi radovi na rekonstruisanju brojnih saobraćajnica, modernizaciji lokalnih puteva, uređenju gradskih kvartova, izgradnji vodovoda i vještačkih akumulacija u ruralnim područjima, gradnji stambenih objekata, a ti projekti realizovani su i uz pomoć države, kao i sredstavima iz donacija.

U prošloj godini lokalna uprava počela je i jedan od ključnih projekata, rekonstrukciju gradskog Trga, vrijednu oko 850 hiljada eura, koju finansiraju iz opštinskog budžeta.

I opštinska Agencija za planiranje i projektovanje, kako je navela Roganović, uradila je brojnu dokumentaciju i za ostale lokalne uprave u Crnoj Gori, kao i za međunarodne investitore, na osnovu čega je Opština ostvarila određene prihode.

Roganović je, govoreći o zakonodavnom okviru, saopštila da je lokalna uprava usvojila, ispoštovala i dala svoj doprinis primjeni zakonskih normi shodno odlukama države i Vlade.

Na sjednici nikšićke Skupštine usvojeno je oko 20 tačaka dnevnog reda u okviru kojih su predočeni i izvještaji o radu javnih preduzeća i ustanova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније