Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

28. 05. 2018. 13:56 >> 13:50

MARKOVIĆ SAOPŠTIO

Spremaju izmjene Zakona o Sudskom savjetu

Vlada Crne Gore priprema izmjene Zakona o Sudskom savjetu čiji je cij deblokada izbora članova tog organa, saopštio je premijer Duško Marković.

On je na konferenciji za novinare Demokratske partije socijalista (DPS) rekao da će Vlada vjerovatno u četvrtak predstaviti Zakon koji će riješiti pitanje parlamentarne blokade izbora novih članova Sudskog savjeta.

„Vjerujemo i voljeli bi da u tom procesu učestvuje parlamentarna opozicija“, dodao je Marković.

Lider DPS-a, Milo Đukanović, je na pitanje kako namjeravaju da riješe problem blokade rada Sudskog savjeta, kazao da je dolazi vrijeme u kojem očekuje da će se i drugi politički subjekti drugačije ponašati.

„Da će shvatiti da je namjera da se delegitimišu izborni rezultati iz oktobra 2016. godine propale i da je i pred njima, kao i nama, dvije i po godine mandata koji bi trebalo provesti pamtnije nego u bojkotu parlamenta“, rekao je Đukanović.

U koliko budu u parlamnetu, kako je rekao, imaće ponudu vlasti da sarađuju na pitanjima koja su od vitalnog nacionalnog interesa, od kojih je jedno Sudsko savjet.

„Veoma je važno da imamo skladno funckionisanje svih djelova vlasti, uključujući i sudsku. Potrudićemo se da u razgovorima sa parlamentranim partijama dođemo do potrebne većine za izbor Sudskog savjeta“, zaključio je Đukanović.

On je rekao da to nije nedostižno i da vjeruje da će uspjeti da obezbijede kontinuitet funkcionisanja institucija sudske vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније