Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

15. 06. 2018. 10:21 >> 10:21

JANOVIĆ I ŠUNDIĆ

Podrška Ministarstva sporta RTCG-u

Ministar sporta Nikola Janović posjetio je danas Radio-televiziju Crne Gore (RTCG), gdje je razgovarao s vršiocem dužnosti generalnog direktora Javnog servisa, Božidarom Šundićem, koji ga je tom prilikom informisao o realizaciji prenosa Svjetskog prvenstva u fudbalu. Riječ je o projektu na kojem je, na dnevnom nivou, angažovano 40 ljudi.

 

VD generalnog direktora upoznao je ministra sporta s planovima Javnog servisa u vezi s prenosima svih sadržaja Mundijala u HD rezoluciji, koja će biti omogućena na posebnom testnom kanalu od srijede 20. juna. Za gledaoce će biti obezbijeđene i nagrade, koje će biti dijeljene u specijalnim studijskim emisijama.

Janović je, u ime resora na čijem je čelu, i Vlade Crne Gore, pružio punu podršku Javnom servisu u realizaciji pomenutog projekta.

Podsjećamo, gledaoci TVCG, sve sadržaje i prenose utakmica sa Mundijala moći će od 20. juna da prate u HD rezoluciji na posebnom, testnom kanalu putem kablovskih operatera.

HD signal će biti obezbijeđen i gledaocima koji nijesu korisnici kablovske televizije.

Naime, Svjetsko prvenstvo peto je koje RTCG samostalno prenositi, nakon Francuske 1998, Južne Koreje i Japana 2002, Južne Afrike 2010. i Brazila 2014.

TVCG će direktno prenositi 63 od 64 utakmice, jedino će meč Panama-Tunis 28. juna ići u reprizi, jer će košarkaški duel Crne Gore i Bjelorusije u kvalifikacijama za Mundobasket biti prioritet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније