Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

25. 06. 2018. 15:15 >> 15:02

NEGO PRETHODNE GODINE

Potrošnja struje četiri odsto manja

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u maju preuzeli ukupno 187,38 miliona kilovat sati (kWh), što je oko četiri odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Najviše električne energije, ili skoro 38 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

“U maju je očitano ukupno 354,12 hiljada mjernih mjesta, ili 91 odsto od ukupnog broja”, rekli su iz CEDIS-a.

Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima 99 odsto. Iz CEDIS-a su saopštili da su ekipe Sektora za održavanje u maju 1,76 hiljada puta intervenisale na terenu.

“Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 315 hiljada eura”, precizirali su iz CEDIS-a.

Na kompletnom području Crne Gore u maju je najavljeno 426 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži.

Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 3,8 sati.

Iz CEDIS-a su podsjetili da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i Facebook stranice.

“Tokom maja završeni su, 434 hiljada eura vrijedni radovi, na uzemljenju neutralne tačke u trafostanicama Dubovica, Grbalj i Miločer“, navodi se u saopštenju.

U toku su i radovi na uzemljenju neutralne tačke u trafostanici Igalo, čija je vrijednost oko 132 hiljada eura.

“Na području Ulcinja započeta je gradnja četiri trafostanice i deset kilovoltnog (kV) kablovskog voda od trafostanice Velika Plaža 1 do trafostanice B7. Vrijednost objekata koji se grade na području Ulcinja je oko 287 hiljada eura”, objasnili su iz CEDIS-a.

Oni su dodali i da je završena 33 hiljade eura vrijedna rekonstrukcija dvije trafostanice u Nikšiću.

“Tokom maja na području Crne Gore su ugrađena 203 nova, elektronska brojila, a ukupan broj mjernih mjesta koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 272 hiljade, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma”, dodali su iz CEDIS-a.

U maju je na distributivnu mrežu priključeno 329 novih korisnika.

CEDIS distribuira električnu energiju za oko 388 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније