Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 02. 2013. 17:58 >> 18:56
30

POVODOM TUČE MALOLJETNIKA

Otvoreno pismo Andrije Mandića

Pošto se javnost već nekoliko dana, na različite načine, bavi sukobom maloljetnih lica u Podgorici, a istovremeno se vrše razne špekulacije, želimo da saopštimo da smo ja, Andrija i moja supruga Sanja, roditelji 16-togodišnjeg djačaka koga policija i tužilaštvo sumnjiče za nanošenje tjelesnih povreda svom vršnjaku, naveo je, u otvorenom pismu lider NOVE i funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Pismo objavljujemo integralno.

Ovim dopisom okončavamo nagađanja o kome se radi – naveo je Mandić.

Ono što posebno želimo da istaknemo, i što je najvažnije, jeste brz oporavak i dobro zdravlje povrijeđenog dječaka. U potpunosti saosjećamo sa njegovim roditeljima i porodicom, duboko vjerujući da naš sin nije počinilac tog gnusnog čina, istovremeno duboko žaleći što je do njega uopšte došlo, navodi Mandić.

 

Našeg sina smo vaspitavali i obrazovali na najbolji mogući način i kao roditelji smo se trudili da u njegov karakter ugradimo sve one vrijednosti koje će mu pomoći da postane dobar, pošten i cijenjen čovjek.

Zato vjerujemo da je tačna njegova tvrdnja da nije kriv za ono što se desilo tokom ovoga žalosnog i nesrećnog sukoba. Ukoliko se, pak, u sudskom postupku utvrdi i dokaže da nije tačno to što tvrdi naš sin, mi zahtijevamo striktno poštovanje zakona i da se u potpunosti primijene propisane kaznene odredbe. Ali, sve dok se ne utvrdi istina, tražimo da se prekine sa nagađanjima, podmetanjima i izmišljotinama, jer se radi o teškoj i delikatnoj situaciji.

Ne želimo da se ovom našem javnom obraćanju i nemilom događaju koji se desio daje bilo kakva politička konotacija, s obzirom na posao kojim se bavim. Zakon mora biti iznad svih nas i jednak za sve – završava svoje otvoreno pismo Andrija Mandić.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније