Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

27. 07. 2018. 07:15 >> 08:08
8

PRINC NIKOLA

Grobove što prije restaurirati i obezbijediti

Princ Nikola II Petrović Njegoš saopštio je da nije dobro što pitanje nadležnosti održavanja grobova nije riješeno, te da je još gore to što usljed takve situacije oni nijesu dobili nikakvu zaštitu, niti ih ko održava.

Princ je u izjavi za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG) rekao da bi to trebalo riješiti što prije i preduzeti potrebne mjere kako bi se grobovi restaurirali i obezbijedili.

On dodaje da bi želio da svi članovi dinastije Petrović Njegoš budu na jednom mjestu, koje bi se čuvalo i bilo dostupno svima koji poštuju istoriju svoje zemlje.

Podsjećamo, na društvenim mrežama juče su objavljene fotografije uništenih grobova dinastije Petrović Njegoš u Cetinjskom manastiru.

Uprava za zaštitu kulturnih dobara podnijela je prijavu Upravi za inspekcijske poslove, protiv NN lica, očekujući brzu reakciju, dok su iz Mitropolije crnogorske-primorske saopštili da briga o grobovima nije u njihovoj nadležnosti..

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније