Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

29. 08. 2018. 18:12 >> 17:56
2

ZAMIJENJENE BEBE

Roditelji će tražiti nadoknadu, KCCG ćuti

Roditelji bebe koja je sredinom maja prilikom otpusta iz porodilišta data drugoj porodici, ali poslije nekoliko minuta vraćena u boks kada se utvrdila greška, tražiće nadoknadu od Kliničkog centra, jer su tek prekjuče saznali za taj propust, potvrdio je za Televiziju Crne Gore, njihov advokat Ranko Radonjić.

Radonjić je kazao da je majka bebe za taj slučaj saznala kada je u ponedjeljak otišla do tužilaštva i vidjela da su dobili poziv kao svjedoci-oštećeni u postupku koji se vodi protiv medicinske sestre koja je izvršila zamjenu bebe. 

"Od strane tužilaštva porodica je pozvana da da iskaz kao svjedoci oštećeni u predmetu koji se povodi protiv okrivljene sestre. Tada im je rečeno da se njihov poziv za svjedočenje odnosi na predmet kada je došlo do zamjene beba. Oni nijesu bili upoznati od strane KCCG, zbog čega su doživjeli šok", kazao je Radonjić.

Podsjećamo, riječ je o slučaju zamjene beba kada je medicinska sestra dala tuđu bebu bračnom paru iz Podgorice, ali je nakon nekoliko minuta uočila grešku, kao i roditelji koji su se sa parkinga vratili u Klinički i preuzeli svoju bebu.

Tadašnja direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević zbog toga je inicirala krivičnu prijavu protiv medicinske sestre.

Sada se ispostavilo da iz Kliničkog centra tada uopšte nijesu obavijestili drugi bračni par da je njihova beba, na kratko, bila van porodilišta. 

KCCG: Nije došlo do sistemske greške

Na pitanje Televizije Crne Gore kako je došlo do propusta da Klinički centar nije obavijestio roditelje, da je njihova bebe bila zamijenjena, a potom vraćena u boks, iz te zdravstvene ustanove samo su podsjetili da je tadašnji menadžment Kliničkog centra Crne Gore pokrenuo krivični postupak protiv medicinske sestre koja je odgovorna za navedeni propust.

Navode i da je utvrđeno da nije došlo do sistemske greške već do nesavjesnog rada pojedinca.

“Klinički centar stoji na raspolaganju nadležnim pravosudnim organima, a zbog svega navedenog uzdržaće se od daljih komentara”, poručuju iz zdravstvene ustanove.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније