Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

04. 09. 2018. 14:12 >> 14:15
1

PEJANOVIĆ SAOPŠTIO

CG nije pogodno tlo za terorizam

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije u kontinuitetu sprovode preventivne i proaktivne aktivnosti u oblasti borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi ka terorizmu, i nastaviće da jačaju kapacitete za afirmaciju ovog pitanja, poručio je državni sekretar Dragan Pejanović na sastanku sa oficirom za vezu Velike Britanije za oblast borbre protiv terorizma za Zapadni Balkan, Aleksom Tarisom.

Državni sekretar je istakao da, zahvaljujući kvalitetnom strateškom okviru, intenzivnom radu bezbjednosnih službi, ali i učešću u regionalnim i evropskim inicijativama u oblasti borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, Crna Gora nije postala pogodno tlo za širenje ove ideologije, navodi se u saopštenju MUP-a. U tom smislu, naglasio je značaj aktivnosti koje se uspješno sprovode na polju ranog prepoznavanje pojavnih oblika nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi ka terorizmu, ali i aktivnosti na planu deradikalizacije i rehabilitacije povratnika.

Prepoznajući potencijalnu opasnost koju predstavljaju dešavanja u susjednim zemljama, Crna Gora, iako u odnosu na zemlje regiona najmanje pogođena ovim problemom, ostaje otvorena za razmjenu informacija, iskustava i metoda koje će doprinijeti sprečavanju i suzbijanju ovih pojava, i u tom smislu izuzetno cijeni praksu Velike Britanije, naveo je državni sekretar Pejanović.

Sastanak je bio prilika da Aleks Taris predloži novi oblik saradnje kroz projektne aktivnosti, putem kojih bi se operativnim službama Crne Gore pružila prilika za upoznavanje sa aktuelnim modelima i praksom koja se primjenjuje u Velikoj Britaniji i iskaže uvjerenje da će se time unaprijediti operativni rad i dalji pravci djelovanja.

Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora pokazala snažno opredjeljenje da doprinosi rješavanju izazova u oblasti borbe protiv nasilnog ekstermizma i radikalizacije koja vodi ka terorizmu i izrazili očekivanje da će se saradnja nastaviti, kako na operativnom, tako i na strateškom planu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније