Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 09. 2018. 07:08 >> 06:49
3

POMOĆU SOFTVERA

UCG: Pregledan 91 rad, nema plagijata

Univerzitet Crne Gore (UCG) od 12. aprila, otkako je usvojena odluka o korišćenju softvera za utvrđivanje plagijata, provjerio je autentičnost 91 rada i svi su u redu, rečeno je Pobjedi iz ove ustanove.

Precizirali su da su na plagijarizam testirali sedam doktorata, 78 magistarskih radova i šest publikacija koje izdaje UCG.

"Ove provjere se sprovode radi sprečavanja akademskog plagijarizma na UCG. Za navedene radove, provjera putem softvera se obavlja prije dostavljanja na uvid javnosti, kako bi se, u slučaju da se utvrdi da postoje elementi koji ukazuju na plagijat, preventivno djelovalo i izvršile potrebne korekcije. Dakle, riječ je, prije svega, o prevenciji plagijarizma", naveli su iz UCG.

Univerzitet, kako dodaju, kao naučno-obrazovna ustanova, obavlja redovne provjere originalnosti magistarskih/master radova, doktorskih disertacija, publikacija koje izdaje u okviru izdavačke djelatnosti, vodeći računa o opštem dobru i očuvanju integriteta akademske zajednice.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније