Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

20. 09. 2018. 12:12 >> 12:00

IVANOVIĆ U BEČU

CG posvećena stabilnosti i prosperitetu regiona

Evropske integracije zemalja Zapadnog Balkana predstavljaju uslov za stabilnu i bezbjednu Evropu, ocijenjeno je na Konferenciji o jačanju bezbjednosti Zapadnog Balkana, kao i na 6. Sastanku OEBS strukturnog dijaloga u Beču.

Konferenciju, koja je okupila eminentne međunarodne stučnjake iz oblasti odbrane i bezbjednosti, organizovalo je Ministarstvo odbrane Republike Austrije, u okviru austrijskog predsjedavanja Savjetom EU.

Na skupu učestvuje generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović, koji se sastao sa generalmajorom Johanom Frankom, političkim direktorom Ministarstva odbrane Republike Austrije, u cilju definisanja daljih modaliteta za jačanje saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane pored iskazanog zadovoljstva realizacijom bilateralnih aktivnosti, posebno na planu saradnje u oblasti planinskog ratovanja, bilo je riječi o mogućnosti školovanja crnogorskih kadeta na nekoj od austrijskih vojnih akademija, čime bi se proširio broj zemalja sa kojima Crna Gora sarađuje na tom planu.

Ivanović je na sastanku istakao da je Crna Gora posvećena stabilnosti i prosperitetu na regionalnom i na globalnom nivou, te da će u tom kontekstu nastaviti da pruža svoj doprinos međunarodnoj zajednici.

Direktor Ivanović je učestvovao i na proširenom sastanku NATO država u okviru OEBS-a, uz niz bilateralnih susreta sa visokim predstavnicima država učesnica 6. Strukturnog dijaloga i OEBS sekretarijata.

Sastancima su prisustvovali i šefica Stalne misije Crne Gore pri UN, OEBS i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, ambasadorka Slavica Milačić, i vojni predstavnik pri Stalnoj misiji, admiral Dragan Samardžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније