Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

02. 10. 2018. 19:17   >>  21:41 2

SVEČANA AKADEMIJA

Nuhodžić: MUP i UP na braniku države

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije (UP) jesu i biće na braniku države i štititi najveće vrijednosti multietničke, demokratske i evropske Crne Gore, poručio je ministar Mevludin Nuhodžić na svečanoj akademiji povodom Dana policije koji se obilježava danas.

Ministar unutrašnjih poslova je kazao da žele Crnoj Gori u trajno nasljeđe ostave mir i stabilnost, te da Vladi Crne Gore nema prečeg zadatka i humanije dužnosti.

On je, kako je saopšteno, rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije svakodnevno djeluju u pravcu ostvarenja strateških državnih interesa, da je ideal slobodan pojedinac i da čuvajući tu vrijednost MUP i UP jačaju "temelje demokratske i evropske Crne Gore, koja je siguran dom svim njenim građanima, zajednička multietnička kuća, otvorena i bezbjedna".

"Jačanje institucija i danas je izazov Vlade na koji ćemo odgovoriti efikasno i spremno. Baš kao što će naš odgovor svakoj vrsti narušavanja temelja društva biti konkretan, principijelan i dugoročno održiv. MUP i UP na svim poljima će raditi na izgradnji pozitivnog imidža, utemeljenog na postignutim rezultatima. Mi smo zaštitnici sistema i čuvari ustavno zagarantovanih vrijednosti čija dostupnost mora biti obezbijeđena u svakom momentu. I čija je osposobljenost najbolji garant očuvanja i zaštite svih naših građana, njihovih prava i njihove opravdane ambicije da svoj životni i radni ambijent grade na nivou evropskih mjerila", rekao je Nuhodžić.

Kazao je da je 2.oktobar datum koji obavezuje da, svako u dijelu svoje odgovornosti, pruži svoj doprinos jačanju građanskih principa i demokratije.

"Dan MUP-a drugi put obilježavamo u Crnoj Gori, članici NATO-a, najvećeg faktora bezbjednosti savremenog svijeta. To ističemo s dodatnom snagom i odgovornošću, sa čašću i zadovoljstvom zbog učinjenog", istakao je Nuhodžić.

On je rekao da se ljudski resursi redovno osvježavaju i usavršavaju te da se redovno ulaže u institucije i to iz državnog budžeta i kroz međunarodne programe.

Nuhodžić je dodao da se MUP rješava i pitanje uslova za život i rad zaposlenih.

"Nedavno potpisani sporazum sa sindikalnim partnerima iz ovog sektora pokrenuće rješavanje životnog pitanja pod povoljnim uslovima za mnoge naše zaposlene. I to u svim krajevima Crne Gore. Oni su to zavrijedili svojim odnosom i prema poslu i prema državi. Takve projekte ćemo nastaviti i u budućnosti, čineći sve da pripadnik MUP-a i UP osjeća ponos svojom legitimacijom, jednako na sjeveru i na jugu, u Podgorici ili u Prijestonici, na putnim pravcima ili na granicama, u kancelarijama ili prilikom obavljanja najtežih fizičkih poslova", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Veljović: Urušene strukture organizovanog kriminala

Policijskim akcijama koje su pažljivo planirane i efikasno izvedene urušene su strukture organizovanog kriminala, a njihove grupe ne smiju se vratiti u Crnu Goru, poručio je direktor Uprave policije, Veselin Veljović.

On je, na svečanosti povodom Dana unutrašnjih poslova, kazao da je cilj da sve kriminalne grupe završe u kaznenim institucijama, sa zatvorskim kaznama koje zaslužuju.

"Očekujem od svih policijskih službenika da hrabro, stručno i timski izvršavaju postavljene zadatke, promovišući pozitivne vrijednosti crnogorskog policajca, poštujući istoriju, iskazujući lojalnost prema službi, građanima i državi, ne žaleći ni svoj život u toj misiji", rekao je Veljović.

"Neophodno je da svi elementi sistema pokažu odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala. Opasnost za organizovani kriminal je proaktivno djelovanje institucija. Ma koliko naši rezultati bili dobri, uvijek možemo više za građane i državu", poručio je Veljović.

Prema njegovim riječima, opasnost za kriminal nije pojedinac, nego proaktivni i sistemski odgovor instutucija.

Veljović je poručio da je policija spremna da odgovori potrebama u profesionalnoj ravni.

Direktor Uprave policije je kazao da više od 60 odsto građana vjeruje policiji.

"Posebno naglašavam činjenicu da je za prvih osam mjeseci ove godine registrovano ukupno 3.321 krivično djelo i da je procenat rasvijetljenih djela 72 odsto među najvećim u Evropi", naglasio je Veljović.

On je dodao da i u svojim redovima imaju neistomišljenike, koji sve napore žele obesmisliti i umanjiti.

"To im nećemo dozvoliti i uradićemo sve da takvi pojedinci ne budu dio našeg kolektiva koji časno i odgovorno obavlja radne zadatke", poručio je Veljović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније