Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 10. 2018. 20:12 >> 19:51

HERCEG NOVI

Ko je kome dužan zbog kašnjenja kolektora?

Turska kompanija Čeltikčoglu, koja od 2012. godine gradi kolektor u Herceg Novom traži od Opštine devet miliona eura na ime odštete zbog kašnjenja posla, za šta ih, kao investitore krive, jer im nijesu dozvoljavali da rade tokom ljeta.

U Opštini HN, to osporavaju i najavlju svoj odštetni zahtjev. Kolektor je umjesto godinu i po građen skoro šest godina i konacno je pri kraju njegova primopredaja.

Opština Herceg Novi kao investitor, zajedno sa Društvom za izgradnju kanalizacione i vodovodne infrastrukture osporila je taj iznos. Na osnovu FIDIC-ovih pravila Dahlem kao nadzor dao je procjenu u visini od 3,2 miliona eura.

“S obzirom na to da smatramo da ni to nije adekvatno, osporavamo i taj iznos. Angažovana je i advokatska kancelarija, koja nas zastupa u ovom postupku, koji nije sudski, već postupak koji se sprovodi po FIDIC-ovim pravilima”, kazala je potpredsjednica opštine Herceg Novi, Danijela Đurović.

Po tim pravilima biće formirana komisija za riješavanje sporova, koja će donijeti odluku po zahtjevu izvođača, ali i po zahtjevu Opštine Herceg Novi, koja kao investitor smatra da je oštećena, jer projekat se otegao na šest godina, umjesto da bude završen za dvije, kako je ugovoreno.

Obje strane spora, ukoliko ne budu zadovoljne izvještajem komisije, imaju pravo pokretanja postupka pred arbitražom, koja će donijeti konačnu odluku, pojašnjava Đurović.

Ona napominje da od prošlog ljeta, kada je Opština krenula u uspostavljanje odnosa sa izvođačem i angažovanje dodatnih eksperata, radovi su intezivirani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније