Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 08. 2013. 23:30 >> 23:32

IZ ŠTAMPE

Crnogorski pomorac zatočen u Alžiru?

Crnogorski pomorac, koji je, kako navodi Sindikat pomoraca Hrvatske na svom sajtu, upravitelj stroja na brodu "Istra", slovenačke brodarske kompanije Eurošiping iz Kopra, nalazi se, kao i ostali članovi posade, u teškoj situaciji. Brod se već dvadesetak dana nalazi u alžirskoj luci Bežaja bez goriva i dozvole za iskrcavanje i sa sve manjim zalihama hrane i vode.

Prema pisanju portala Index.hr, na brodu su oficiri iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Ukrajine, a ostala posada iz Gruzije i Rumunije. Ostali mediji u Hrvatskoj ne pominju crnogorske pomorce na tom brodu, a mediji u Beogradu navode da je dio posade iz Srbije, ne navodeći, takođe, da ima pomoraca iz Crne Gore.

„Istra, koja plovi pod zastavom države Togo,  je nakon iskrcaja tereta u alžirskoj luci Bežaja već dvije sedmice na sidrištu s minimalnim zalihama goriva, vode i brašna“, prenosi Index.hr.

Kako prenosi RTS, ambasador Srbije u Alžiru stupio je u kontakt s lukom Bežaja, čiji su agenti obećali da će posadi broda "Istra" sjutra biti isporučena hrana.

U međuvremenu, kako su zatočeni pomorci javili RTS-u, kontaktirao ih je i međunarodni pomorski sidnikat.

Index.hr, pak, navodi da se odgovorna osoba menadžera iz Kopra danima ne javlja posadi, ali ni inspektoru ITF-a, a o cijelom slučaju obaviještena je i ambasada Hrvatske u Sloveniji", saopštio je Sindikat pomoraca Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније