Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

15. 11. 2018. 13:04 >> 12:45
1

ŠEHOVIĆ-KAŠĆELAN

Ulažu u obnovu školskih objekata na Cetinju

Izgradanja sportske sale u OŠ "Lovćenski partizanski odred" i obnova još nekih obrazovnih ustanova na teritoriji Cetinja, dio su Memoranduma koji su danas potpisali ministar prosvjete Damir Šehović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvjete, jedan od prioritetnih projekata je izgradnja školske sportske sale OŠ "Lovćenski partizanski odred", procijenjene vrijednosti od oko milion eura.

Šehović je zahvalio upravi Prijestonice na spremnosti za konkretnijim učešćem u stvaranju boljih uslova za nastavu u ovoj opštini. On je objasnio da se saradnja odnosi na pripremu i realizaciju projekata, stvaranje odgovarajućih uslova za finansiranje, i obezbjeđenje tehničke podrške.

"Prioritetni infrastrukturni projekat na Cetinju je izgradnja školske sportske sale u OŠ "Lovćenski partizanski odred", a sarađivaće se i u okviru tekućih projekata poput rekonstrukcije fasade u istoj školi vrijednosti oko 110.000 eura, rekonstrukcije III faze krova na JPU "Zagorka Ivanović" vrijednosti 35.000 eura" naveo je ministar.

Kako je najavio, rekonstruisaće se učionice i postaviti zaštitna ograda oko školskog dvorišta OŠ "Boro Vukmirović" u Rijeci Crnojevića, obnoviti gimnazijski krov, urediti sportski tereni, rasvjeta i hortikulturalno urediti školska dvorišta.

Gradonačelnik Cetinja je dodao, da Prijestonica pokreće proceduru za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju fiskulturne sale u dvorištu škole “Lovćenski partizanski odred”.

On je, takođe, podsjetio da je Prijestonica prije gotovo deceniju kupila zemljište za izgradnju sale, te da je saradnja sa Ministarstvom prosvjete na ovom i budućim projektima od posebnog značaja za Prijestonicu u kojoj su osnovane i rade prve obrazovne institucije Crne Gore predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Šehović i Kašćelan su se saglasili da Ministarstvo prosvjete i Prijestonica Cetinje imaju dobre međusobne odnose, te da će se potpisanim Memorandumom dodatno podstaći saradnja u ovoj oblasti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније