Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 12. 2018. 09:55 >> 09:29

CILJEVI VEĆ DEFINISANI

Nastavak saradnje tuzlanskog i KCCG

Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla prevazilazi napredak bilo kojeg drugog kliničkog centra u regionu. Iz tog razloga Klinički centar Crne Gore (KCCG) želi da sarađuje sa tim centrom kako bi njihove projekte implementirali i u Crnoj Gori, kazao je direktor KCCG Dr Jevto Eraković.

Eraković i stručni savjetnik prof.dr Vaso Antunović boravili su u srijedu su boravili u zvaničnoj posjeti UKC Tuzla, a primio ih je direktor te zdravstvene ustanove prof. dr Nešad Hotić sa saradnicima. Sastanku je prisustvovao i ministar zdravstva Tuzlanskog kantona, dr Bahrudin Hadžiefendić.

Kako je saopšteno iz KCCG, na sastanku je bilo riječi o nastavku saradnje, u skladu sa Sporazumom o saradnji između dvije ustanove, koji je potpisan u maju ove godine u cilju unapređenja medicinske njege i poboljšanja kvaliteta u pružanju zdravstvenih usluga.

Eraković je upoznao direktora UKC Tuzla sa kapacitetima KCCG, naglašavajući da su prostorni i tehnološki kapaciteti na visokom niovu i da se u kontinuitetu unapređuju. Takođe, kako je naveo, u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi sprovode se najsloženije medicinske procedure, kao što su transplantacija, kardiohirurgija i mnoge druge.

"Eraković je ocijenio da UKC Tuzla prevazilazi napredak bilo kojeg drugog kliničkog centra u regionu, te da je to razlog zbog kojeg žele saradnju sa ovim centrom kako bi predstavljene projekte implementirali i u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Izrazivši zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i iskazanog interesovanja za UKC Tuzla, direktor te institucije prof. dr Hotić upoznao je predstavnike KCCG sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se sprovode u UKC Tuzla.

"On je naglasio da su između UKC Tuzla i KCCG već definisani ciljevi u okviru kojih će se realizirati saradnja, s naglaskom na oblast akreditacije i sertifikacije ustanova", navodi se u saopštenju.

Iz KCCG navode da je i ministar zdravstva dr Bahrudin Hadžiefendić istakao da će Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona i u narednom periodu pružati punu podršku jačanju prekograničnih projekata i saradnje u cilju unapređenja zdravstvenih sistema dvije države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније