Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 12. 2018. 13:53 >> 14:23

POLICIJE CG I RS

Dogovorena saradnja kriminalističkih policija

Policije Crne Gore i Republike Srpske intenzivnije će razmjenjivati informacije i zajednički sprovoditi istrage koje se tiču procesuiranja organizatora i članova organizovanih kriminalih grupa koje djeluju na teritoriji više država, kao i lociranja lica koja se međunarodno potražuju.

To su danas u Trebinju dogovorili direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović i direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Veljović i Ćulum su potvrdili kvalitetnu i profesionalnu saradnju dvije policije na zajedničkom djelovanje u rješavanju aktuelnih bezbjednosnih izazova u regionu na strateškom i operativnim nivou.

Ocijenili su da je regionalna i međunarodna policijska saradnja od izuzetnog značaja za postizanje mjerljivih rezultata na planu otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti organizovanog i prekograničnog kriminala.

"Veljović i Ćulum su dogovorili intenziviranje aktivnosti na razmjeni informacija i sprovođenju zajedničkih istraga koje se tiču procesuiranja organizatora i članova organizovanih kriminalih grupa koje djeluju na teritoriji više država, kao i lociranja lica koja se međunarodno potražuju", navodi se u saopštenju.

Shodno zaključcima sastanka, uslijediće redovna neposredna komunikacija kriminalističkih policija Crne Gore i Republike Srpske.

Delegaciju crnogorske policije činili su pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, rukovodilac NCB Interpol Podgorica Dejan Đurović, načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević i rukovodilac Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SKP-u Aleksandar Bošković.

"Crnogorska policija u kontinuitetu ostvaruje kvalitetnu međunarodnu policijsku saradnju sa partnerskim službama drugih država, koja je do sada imala konkretne rezultate, a napredak u ovoj oblasti prepoznat je i u nedavno objavljenom Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori. Dalje snaženje policijske saradnje na svim nivoima, radi sveubuhvatnijeg pristupa borbi protiv međunarodnih oblika kriminala, ostaje jedan od strateških prioriteta u radu i djelovanju Uprave policije", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније