Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina Business ]

26. 04. 2019. 11:11   >>  13:03 13

ZA PRAZNIKE

Crnogorci najradije putuju u Dubai, Pariz, Rim

Predstavnici turističkih agencija zadovoljni su ovogodišnjim interesovanjem građana za putovanja tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, a neke od njih su prodale skoro sve aranžmane.

Iz agencije Gallileo agenciji Mina-business su rekli da je ovo proljeće rekordno kada je u pitanju interesovanje za putovanja ka stranim destinacijama.

"Sigurno je tome doprinijela i činjenica što su uskršnji i prvomajski praznici ove godine praktično spojeni, tako da postoji veliki broj slobodnih, odnosno prazničnih dana. Ako se na to dodaju i državni praznici, u drugoj polovini maja, onda zaista svi oni koji su planirali da putuju imaju značajan broj slobodnih dana za putovanja”, kazali su iz Gallilea.

Ove godine je, kako su naveli, primjetno da su se mnogi putnici dosta ranije odlučili da rezervišu svoja mjesta. "Zbog toga smo mnoge naše aranžmane rasprodali vec tokom marta i početkom aprila", saopštili su predstavnici Gallilea.

Oni su kazali da za ovo proljeće imaju veliku ponudu aranžmana.

"Preko 20 različitih putovanja biće realizovano tokom aprila i maja. Veliko interesovanje imamo za putovanja u Španiju, tako da će naše organizovane grupe obići Andaluziju, Barselonu, Madrid, Baskiju. Pored Španije, ovoga proljeća imaćemo značajan broj putnika u Turskoj, prije svega u Istanbul i Kapadokiji", rekli su iz Gallilea.

Oni du dodali da su uz te destinacije tu i one koje su uvjek aktuelne, poput Pariza, Rima, Praga, Minhena, Toskane, Provanse, Venecije.

Putovanja od 65 do 800 eura

Kada su u pitanju cijene aranžmana, one su, prema riječima predstavnika Gallilea, uglavnom na nivou prošlogodišnjih.

“Cijena zavisi od vrste aranžmana, odnosno kvaliteta hotela, a naročito od vrste prevoza. Avionski aranžmani su sami po sebi skuplji i kreću se uglavnom od 450 eura do 800 eura, dok su autobuski jeftiniji i u zavisnosti od broja dana i destinacije kreću se od 65 eura do 330 eura”, precizirali su iz Gallilea.

Oni su naveli da se uvijek trude da uvrste neki novitet u njihovu ponudu.

“Tako da i ovog proljeća naši putnici mogu putovati do nekih destinacija koje u prethodnom periodu nijesmo toliko često radili. Posebno ističemo aranžman za Baskiju, kao i sve popularnija putovanja u Kapadokiju i Portugal”, naveli su iz Gallilea.

Iz turističke agencije Guliver agenciji Mina-business su saopštili da iz godine u godinu bilježe rast interesovanja za aranžmane koje nude, pa je tako slučaj i ove godine.

Građani prepoznaju pravu vrijednost putovanja

“Možemo istaći da su skoro sva mjesta na našim putovanjima popunjena. Ujedno nam je i drago da građani prepoznaju pravu vrijednost putovanja i imaju mogućnost da koriste svoje slobodne dane na pravi način”, ocijenili su iz Gulivera.

Oni su, govoreći o popularnosti destinacija i najvećem interesovanju građana, izdvojili destinacije koje su prve popunjene.

Od autobuskih aranžmana to su Toskana, Azurna obala, Istanbul i Kolmar, dok je od avionskih aranžmana najveće interesovanje vladalo za Rim, Minhen i Dubai.

“Na avionskim aranžmanima smo čak i po par puta proširivali grupe dodatnim mjestima na letovima”, rekli su iz Gulivera.

Cijene su, kako su kazali, na prošlogodišnjem niovu.

“Istaki bismo to da naša agencija uvijek za rane i prve prijave nudi značajne popuste u odnosu na konačnu cijenu aranžmana”, saopštili su iz Gulivera.

Oni su naveli da je ovog proljeća interesovanje bilo uglavnom za destinacije koje su od ranije poznate, pa iz tog razloga nije bilo novih i drugačijih programa za grupna putovanja.

“Svakako, nove destinacije su u pripremi za ljeto i jesen. S druge strane, novim linijama niskobudžetnih kompanija otvorile su se mogućnosti za individualna putovanja, pa je tako bilo interesovanja za Moskvu, Bolonju, Stokholm, Štutgart, ali i egzotične poput Malte i Tenerifa”, kazali su iz Gulivera.

Iz agencije Montesol Travel su saopštili da je i ove, kao i prethodnih godina, ogromno interesovanje za njihove aranžmane.

“Svi aranžmani su rasprodati. Najveće interesovanje vlada za Dubai, Pariz, Rim, Minhen, Milano, Istanbul, Azurnu obalu, Kolmar, Siciliju, Prag, Toskanu, Istru, Pulu”, dodali su iz Montesola.

Cijene aranžmana su skoro iste kao i prošle godine, čak su za neke destinacije i malo povoljnije.

Kada su u pitanju neke nove destinacije, iz Montesola su saopštili da za ove praznike nije bilo noviteta, ali da će biti u ponudi za oktobar.

“U pripremi su odlični aranžmani za sredinu i kraj oktobra”, zaključili su iz Montesola.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније