Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 05. 2019. 11:48 >> 17:47
36

MITROPOLIT ITALIJANSKI

"Crna Gora ima pravo na svoju crkvu"

Crna Gora jeste mala nacija, ali ima pravo na svoju samobitnost i crkvu, kao i Italija što ima, i ja ću se moliti za vas, kazao je mitropolit Italijanske pravoslavne crkve, gospodin Vasilije I.

Na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, u crkvi Svete Paraskeve u Maloj Zagredi, Opština Danilovgrad, održana je arhijerejska liturgija. Tom prilikom mitropolit Italijanske pravoslavne crkve, gospodin Vasilije I, rukopoložio je u čin jeromonaha, gospodina Antonija (Nebojšu) Miranovića.

"Danas na ovaj veliki crnogorski duhovni praznik, čast mi je da sam, ja grješni sluga Božiji, udostojen ovako visokog svješteničkog čina i da mogu služiti crnogorskom narodu i Crnoj Gori, a sve na slavu Božju, a nama na blagoslov i spasenje", kazao je Miranović vjernicima nakon rukopoloženja.

Mitropoli Vasilije I je poželio ocu Antoniju, da kao monah bude pokoran Bogu i svome narodu, da bude pravi Hristofor - "onaj koji nosi Hrista u sebi kao jedinu i istinsku svjetlost ovog svijeta, u ovim delikatnim i teškim vremenima sa kojima se savremena Crna Gora bori, u ovom svijetu naopakog sistema vrijednosti".

"Crna Gora jeste mala nacija, ali ima pravo na svoju samobitnost i crkvu, kao i Italija što ima, i ja ću se moliti za vas da vaša vjera ne malakše", kazao je mitropolit Italijanske pravoslavne crkve i dodao, jer kao što je sveti apostol Pavle rekao: "Sve je moguće onome koji vjeruje. Ako je Bog sa nama, ko će protiv nas".

Svetoj arhijerskoj liturgiji je sasluživao i arhimandrit Vladimir Lajović, sa đekonima Markom Lukovcem i Borisom Popovićem. Liturgiji je prisustvovao i Veseljko Popović, predsjednik crkvenog odbora Male Zagrade sa članovima odbora.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније