Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

31. 05. 2019. 12:04 >> 12:04
11

LET KA RUMUNIJI

Papa pozdravio Đukanovića i narod Crne Gore

Papa Franjo je danas preletio Crnu Goru na putu ka Rumuniji, a shodno uobičajenoj proceduri, uputio je pozdrave predsjedniku Milu Đukanoviću i crnogorskom narodu.

"Na mojem putu ka Rumuniji prolazeći kroz vazdušni prostor Crne Gore, želim sve najbolje Vašoj ekselenciji i narodu Crne Gore uz moju molitvu za mir i dobrobit nacije", istakao je Franjo.

Poglavar Rimokatoličke crkve doputovao je Rumuniju u cilju jačanja dijaloga sa Pravoslavnom crkvom i upućivanja podrške vjerskim i etničkim manjinama.

Franju je na aerodromu dočekao predsjednik Rumunije Klaus Johanis, proevropski orijentisan političar i vjernik Luteranske crkve, koji je sinoć pohvalio "priliku okupljanja pravoslavnih, rimokatoličkih i grkokatoličkih hriščanskih vjernika".

Johanis i papa su potom otišli do predsjedničke palate na sastanak iza zatvorenih vrata.

Nekoliko desetina hiljada Rumuna danas se očekuje na ulicama Bukurešta, da dočeka papu koji dolazi usred političke krize i podjela u Rumuniji.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније