Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

03. 08. 2019. 14:07 >> 14:16

MEĐU NAJBOLJIM

Crnogorskim nastavnicima svjetsko priznanje

Nastavnici mr Mirsada Bibić Šabotić iz Rožaja, Marina Andrijević Petrović iz Bara, mr Dušanka Vujičić iz Nikšića, Dejana Dizdar sa Cetinja, kao i Senada Đešević i Mirsad Musić iz Plava, dobitnici su nagrade za najbolje nastavnike svijeta, "Global Teacher Awards". Nagrada se dodjeljuje nastavnicima koji daju poseban doprinos profesiji.

Posebnost se ogleda kroz doprinos nastavničkoj profesiji, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou. Nagradu dobijaju oni nastavnici koji obrazuju mlade ljude da budu aktivni članovi društva, nastavnici kojima je učionica tijesna, pa pronalaze adekvatnija mjesta za podučavanje učenika, nastavnici kojima je cilj da oko sebe imaju uspješne kolege pa rado dijele znanja i ideje, nastavnici…

"Naša država je i ovim nagradama dokazala da se naš obrazovni sistem kreće u dobrom smjeru, da idemo u korak sa svijetskim trendovima. Na takmičenje za najboljeg nastavnika svijeta konkurišu prosvjetni radnici iz 70 zemalja, a bira se stotinu najboljih. Crna Gora, iako teritorijalno i brojno najmanja država, ima šest profesora među najboljim na svijetu", navodi nagrađena nastavnica Dejana Dizdar.

Nagradu je uspostavio Alert Knowledge Services (AKS) iz Indije, koji radi sa školama iz cijelog svijeta i to na edukaciji: direktora škola, nastavnika, bibliotekara i savjetnika u obrazovanju, sa ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje.

Dodjela nagrada, statua i diploma, će biti upriličena 15. septembra u Nju Delhiju, na svjetskoj obrazovnoj konferenciji “Global Teacher Conclave & Awards 2019”.

“Svi dobitnici nagrada su pozvani na ovu svečanu manifestaciju. Iskreno se nadamo da će šest nastavnika iz Crne Gore prisustvovati ovom događaju i na najbolji način predstaviti svoju državu”, kazala je Dizdar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније