Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B. [ Mina ]

18. 09. 2019. 19:33   >>  19:34

SENAT TRAŽI DOPUNU

Nejasno da li je Lakićević Đuranović plagirala rad

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) vratio je na dopunu Izvještaj Komisije za sprovođenje postupka utvrđivanja plagijata Bojane Lakićević Đuranović, zbog nepotpunosti.

Kako je saopšteno, na danas održanoj sjednici Senata UCG razmatrani su Izvještaji Komisije za sprovođenje postupka za utvrđivanje plagijata i Komisije za stručnu provjeru autentičnosti magistarske teze.

Navodi se da je Izvještaj vraćen na dopunu zbog nepotpunosti, jer je u Izvještaju Komisije izostao zaključak da li se u radnjama Lakićević Đuranović stiču elementi bića plagijata, što je i bio osnovni zadatak Komisije.

Senat je, kako se navodi, imao u vidu da je i u sličnim slučajevima zbog nepotpunosti izvještaja postupao na isti način. Komisiji je određen rok od 7 radnih dana da dopuni Izvještaj i dostavi ga Senatu.

"Senat je konstatovao da je došlo do povrede tajnosti postupka kojim je predviđeno da se saznanja i informacije prikupljene u toku postupka smatraju povjerljivim do njegovog okončanja, jer je Izvještaj javno objavljen u medijima prije sjednice Senata, odnosno donošenja odluke po prijedlogu za pokretanje postupka u ovom predmetu", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u predmetu utvrđivanja autentičnosti magistarske teze Alekse Bečića konstatovano je da Komisija kojoj je vraćen Izvještaj za sprovođenje postupka utvrđivanja autentičnosti magistarske teze pod nazivom "Uticaj tržišta na korporativno upravljanje u Crnoj Gori" autora Alekse Bečića, nije postupila po Odluci Senata, donijetoj na sjednici od 21. marta ove godine.

Njoj je određen rok od 30 dana da dopuni Izvještaj i dostavi ga Senatu na postupak i odlučivanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније