Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

06. 11. 2019. 08:39   >>  08:48 9

ŽPCG POZIVA NADLEŽNE

Zaustaviti kamenovanje vozova

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) apelovao je na nadležne državne organe da im pomognu u suzbijanju vandalskog kamenovanja vozova, koji nerijetko nanose veliku materijalnu štetu kompaniji.

Vesna Vučinić iz kompanije Željeznički prevoz kazala je da je 30. oktobra kamenovan lokalni putnički voz koji je saobraćao iz pravca Nikšića ka Podgorici.

U pitanju je, kako kaže, novi voz, pa je samim tim i šteta veća.

"Ovom prilikom polomljeno je spoljašnje staklo na vozu, a kamenovanje se desilo na pružnom prelazu u Zagoriču. Na svu sreću nije bilo povrijeđenih putnika, ili osoblja voza. Samo dan nakon ovog incidenta, uslijedilo je novo kamenovanje. Ovog puta kamenovan je međunarodni brzi voz, koji je saobraćao iz Beograda ka Baru. Voz je kamenovan u mjestu Nedakusi, na samom izlazu iz stanice u Bijelom Polju", kazala je Vučinić u Jutarnjm programu TVCG.

Ističe da je u tom incidentu polomljeno bočno staklo na vagon-restoranu, koji je u vlasništvu ŽPCG.

"Kamenovanja su sve učestalija na relacija Podgorica-Nikšić-Podgorica, i to na prelazima Zagorič kod groblja, Zagorič kod trafostanice i kod ulaska u stanicu Nikšić", kaže Vučinić.

Navodi i da se do sada nije desilo da učesnici budu pronađeni i sankcionisani.

"Po našim informacijama uiglavnom se radi o maloljetnim licima. Sve to utiče na kašnjenje vozova, poremećaja u redu vožnje, isključenja vozova iz saobraćaja dok se ne sanira šteta", rekla je Vučinić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније