Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

06. 11. 2019. 18:50 >> 18:54

KAŠĆELAN PORUČIO

Zajednički interes evropska perspektiva

Luksemburg će nastaviti da podržava proces integracija Crne Gore u Evropsku uniju, jer je evropska perspektiva zapadnog Balkana interes i Evropske unije i regiona, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa predsjednikom Predstavničkog doma Luksemburga Fernandom Etgenom.

Kašćelan i Etgen razgovarali su o evropskoj perspektivi Crne Gore, privrednom razvoju zemlje nakon obnove nezavisnosti, rastu turističkog prometa i investicijama u turizam i poljoprivredu, izgradnji saobraćajne i druge infrastrukture, kao i o prioritetima Prijestonice i države u narednom periodu.

Gradonačelnik Kašćelan zahvalio se predsjedniku Etgenu na podršci Luksemburga evropskim integracijama Crne Gore.

On je prenio želju Crne Gore da uči iz procesa integracija kako bi u perspektivi, kao članica Evropske unije, mogla da doprinosi zajedničkoj evropskoj budućnosti.

Kašćelan je posebno istakao dobro razvijen sistem administracije u Luksemburgu, čija bi iskustva bila dragocjena u Crnoj Gori, posebno na lokalnom nivou.

Predsjednik Etgen ponovio je da Luksemburg prepoznaje važnu ulogu Crne Gore za stabilnost regiona, ali i da će nastaviti da podržava njenu integraciju u Evropsku uniju. On je ohrabrio vlasti da nastave sa reformama i ispunjavanjem standarda.

"Gradonačelnik Kašćelan prihvatio je poziv predsjednika Etgena da ga, sa crnogorskim članovima Zajedničkog savjetodavnog odbora komiteta regiona Evropske unije i Crne Gore, posjeti u junu tokom boravka u Luksemburgu", saopšteno je iz Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније