Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG; Objavila: J.B.Č. ]

09. 11. 2019. 15:53 >> 09:30

SITUACIJA U CG STABILNA

Broćanac četiri dana bez struje, oštećena i hrana

Nikšićko naselje Broćanac najteže je pogođeno poplavama minulih dana. Pojedine kuće su pod vodom i skoro odsječene od grada. Ipak veliki problem im predstavlja to što su već četiri dana bez struje pa je napravljena velika šteta zbog hrane koja se nalazila u frižiderima i zamrzivačima. Obišli su ih pripadnici Službe zaštite i spasavanja i Direktorata za vanredne situacije kako bi vidjeli šta im je potrebno. Poručuju, da će i narednih dana pratiti situaciju i biti na rasopolaganju svim ugroženim mještanima i njihovim domaćinstvima.

Pripadnici direktorata za vanredne situacije i službe zastite i spašavanaj Nikšić obišli su danas mještane Broćanca čije kuće nijesu ugrožene poplavama u tom nikšićkom mjestu, ali im veliki problem predstavlaj što su danima bez struje a ni autima se ne može do njih. Nadležni poručuju da će i narednih dana pratiti situaciju i biti na raspolaganju svim ugroženim mještanima i njihovim domaćinstvima.

Nikšićki vatrogasci i pripadnci Direktorata za vanredne situacije ovih dana imaju pune ruke posla.

Tri kuće poplavljene, one nešto na višim kotama na suvom, ali već četvrti dan bez struje. Upravo to najteže pada osamdesetogodišnjoj Mariji Nikolić koja u čudu komentariše jezero ispod njene kuće.

“Bude vode dolje ali da je možeš u čizmama proći, ali niko nikad ne pamti ovo. Nema svijetla, frižideri su puni, oštetilo se”, kazala je mještanka Broćanca Marija Nikolić.

Slični problemi i kod Marijinh komšija.

Nadležni su pratično danonoćno u prirpavnosti, spremni da priteknu u pomoć kad god zatreba.

Obilne padavine proteklih dana donijele su brojne problem mještanima više naselja te opštine, gdje se voda značajno povukla. Ne i u Broćancu gdje je nivo formiranog jezera na mjestima svega metar od žica dalekovoda.

Situacija na poplavama ugroženim područjima stabilna

Situacija na poplavama ugroženim područjima je stabilna i u proteklih 24 sata službe zaštite i spašavanja po ovom pitanju nijesu imale nijednu intervenciju, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Voda se, kako su kazali, u manjoj ili većoj mjeri povlači iz poplavljenih domaćinstava, pomoćnih objekata, sa puteva.

"Jedino je stanje nepromijenjeno u Broćancu, u opštini Nikšić, gdje su ugroženi objekti pod konstantnom pažnjom službe zaštite i spašavanja iz Nikšića i pripadnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a", navodi se u saopštenju.

Iz Direktorata dodaju da su vodostaji rijeka u stagnaciji ili u blagom padu, a Skadarsko jezero je, kako su kazali, za sada, bez opasnosti od izlivanja.

"Sistem zaštite i spašavanja je i dalje u pripravnosti, pratimo situaciju i u skladu sa razvojem događaja, bićemo spremni da reagujemo svim raspoloživim materijalno-tehničkim i ljudskim kapacitetima", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније