Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Dan ]

12. 11. 2019. 07:02   >>  07:01 2

MORT

Za 16 mjeseci legalizovano 734 objekta

Po Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata dosad su legalizovana 734 nelegalno sagrađena objekta, a od 51.000 podnijetih zahtjeva obrađena su 33.144, saopštio je juče sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) Zoran Tomić.

Na konsultativnom saslušanju, koje je organizovao skupštinski Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje povodom primjene zakona, ukazano je da je gotovo izvjesno kašnjenje s rokom donošenja Plana generalne regulacije, ali i da je moguće razmatranje novog roka za legalizaciju.

Sekretar MORT-a Zoran Tomić naveo je da je tokom devet mjeseci ove godine obavljeno 2.214 inspekcijskih pregleda, da su inspektori donijeli 234 rješenja o zabrani gradnje, 94 o rušenju i 154 o uklanjanju objekata privremenih objekata.

Naveo je da je u ovom periodu podnijeta 21 prekršajna i 50 krivičnih prijava, uglavnom zbog neprijavljivanja gradnje.

Tomić je rekao da je po osnovu donijetih rješenja o legalizaciji obračunato 2,12 miliona eura za komunalne naknade, a da je dosad naplaćeno 1,35 miliona.

On je rekao da će predložiti pojednostavljenje procedura za donošenje planskih dokumenta.

“Vjerovatno će biti predloženo produženje roka za 12 mjeseci za donošenje Plana generalne regulacije”, najavio je Tomić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније