Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

13. 11. 2019. 20:38 >> 20:38

PROTIV MEDIJA I NOVINARA

Do kraja 2018. podnijeto 25 tužbi

U Crnoj Gori, od početka 2016. do kraja prošle godine podnijeto je 25 tužbi protiv medija i novinara zbog naknade nematerijalne štete, kao i povrede časti i ugleda, a tužbenim zahtjevima je traženo gotovo 275 hiljada eura.

To je saopšteno na predstavljanju istraživanja sudskih slučajeva u kojima su novinari i mediji bili tuženi zbog povrede časti i ugleda.

Istraživanje je pokazalo, da kada je u pitanju tip medija, u svim slučajevima tuženi su privatni, a da Javni servis – Radio-televizija Crne Gore i lokalni javni emiteri nijesu bili predmet ni jedne tužbe.

Najčešće su tuženi štampani mediji u 18 slučajeva, u dva portal, a u tri elektronski medij – odnosno televizija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније