Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

16. 11. 2019. 10:52 >> 15:40

PROTOKOL O SARADNJI

Prosvjetarima šansa da budu i dobri menadžeri

Ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković potpisali su protokol o saradnji kojim je, između ostalog, predviđena saradnja na obuci studenata i učenika, ali i obuke za menadžere iz oblasti prosvjete sa akcentom na direktorima, kao i intenzivnija saradnja između prosvjete i privrednog sektora.

Dogovoreno je i da se razvija projekat putem kojeg bi najbolji studenti završnih godina na jednom broju fakulteta, dobili mentora iz vrha privrednog sektora, u cilju razvijanja njihovih poslovnih i menadžerskih vještina.  

Kako je rekao Šehović, Ministarstvo prosvjete smatra da je saradnja sa privredom značajna u dijelu povećanja budućih upravljačkih kapaciteta srednjoškolaca i studenata.

"Srednjoškolci su potencijalni menadžeri spostvenih biznisa, baš kao i visokoškolci i neophodan im je direktan kontakt sa privredom. Takođe, već je uvedena obavezna praksa na svim fakultetima u obimu od 25 odsto, a očekujemo još intenzivniju saradnju sa privrednim sektorom u dijelu obavljanja prakse", istakao je šehović.
 
Ministar je dodao i da potpisivanje Protokola daje mogućnost da Asocijacija menadžera doprinese jačanju obrazovnog sistema znanjima koja bi bila usmjerena na uprave škola.

"Pored poznavanja nastave i prosvjete, za direktore, koji upravljaju sistemima sa po nekoliko stotina ili čak hiljada djece i velikim brojem zaposlenih, nužna je kontinuirana obuka u dijelu motivisanja osoblja, interne i eksterne komunikacije, prevazilaženja problema i dr", zaključio je Šehović.
 
Raičković je dodao da prosvjeta i obrazovanje predstavljaju temelj i privrednog i društvenog razvoja i prosperiteta.

"Potpisivanje Protokola je bitno i mi u Asocijaciji smatramo da bez korelacije biznisa i prosvjete ne može se postići kvalitetan iskorak u pripremi naših ljudskih potencijala, tj. novih generacija koje će preuzeti razvoj naše države", kazao je Raičković.
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније