Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

(Mina)

24. 11. 2019. 21:53 >> 21:56

50 EURA MJESEČNO

Stipendije za pet studenata iz Župe

Mjesna zajednica Župa Nikšićka stipendiraće ove godine, sa po 50 eura mjesečno, svih pet studenata iz tog kraja koji su ispunili uslove konkursa.

Riječ je o nesvakidašnjoj akciji koju je Savjet te nikšićke Mjesne zajednice, koja broji 12 sela, pokrenuo od školske 2016/17 godine da sa po 50 eura mjesečno stipendira najbolje studenta iz tog kraja.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa Nikšićka, Dragoljub Radulović, saopštio je da je trebalo da bude stipendirano troje najboljih, ali je odlučeno da će ove godine tu naknadu dobiti svi studenti koji su ispunili uslove konkursa i traženu dokumentaciju dostavili u predviđenom roku.

”Stipendiranjem svih prijavljenih studenata odaje im se priznanje za uspjehe postignute tokom studiranja i tako im simbolično čestitamo na uspjesima ubilježenim u indeksima, koji su pokazatelji njihovog velikog truda i odricanja”, naveo je Rdulović nakon uručivanja rješenja o stipendiranju.

Prema njegovim riječima, ta stipendija treba da bude podstrek za buduće uspjehe i da svoje znanje prenose u svojoj državi.

”Ne zaboravite svoje mjesto kome treba da budete pokretačka razvojna snaga, jer bez vas takvih ni jedan kraj ne može imati bolju budućnost. Budite primjer generacijama koje dolaze, a mi ćemo nastojati da i u narednom periodu pokrećemo aktivnosti koje će dovesti do što boljeg položaja župske mladosti”, rekao je Radulović.

Dobitnici stipendija za ovu školsku godinu su student treće godine Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9,56 Slobodanka Marojević, student treće godine Fakulteta tehničkih nauka, sa prosječnom ocjenom 9,24 u Novom Sadu, Marija Kostić i student četvrte godine Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.21, Mile Krulanović.

Dobitnici su i student četvrte godine Prirodno-matematičkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.57, Velimir Ćorović i student četvrte godine Filozofskog fakulteta, sa prosječnom ocjenom 9.85 Anđela Čvorović.

Konkursom je predviđeno da pravo učešća imaju studenti od treće godine studija sa prosječnom ocjenom devet i više, čije je prebivalište u tom kraju.

Mjesna zajednica i njen predsjednik Dragoljub Radulović pokrenuli su do sada niz akcija, među kojima i prikupljanje novca za odlazak na eksurziju svih učenika završnog devetog razreda osnovne škole iz Župe, kao i dar za prvorođeno djeteta u tom kraju u novoj godini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније